FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli Dani kajkavske riječi Zlatar 2012

Autor: zkra
ZLATAR, 21. rujna 2012. (Hina) - Jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskom zagorju, Dani kajkavske riječi Zlatar večereras je svečano je otvorena u dvorani zlatarske Sokolane.

Nakon bogatog programa svečanog otvorenja, u kojemu su sudjelovale brojne zlatarske udruge i škole, u Galeriji izvorne umjetnosti otvorena je izložba slika Vilka Mikulca.

U ime pokrovitelja svečanosti je nazočila izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Dunja Špoljar.

43. Dani kajkavske riječi Zlatar traju do 30. rujna tijekom kojih će se održati razni sadržaji koji će objediniti zagorsku tradiciji i kajkavsko kulturno stvaralaštvo u riječi, slici, stihu i plesu.

Kruna će biti Festival dječje kajkavske popevke na kojemu se okupljaju djeca iz osnovnih škola kajkavskog govornog područja, od Međimurja, Zagorja do Posavine i Gorskog kotara, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT– a pod ravnanjem Siniše Leopolda. Najboljem mladom izvođaču i autoru stihova bit će dodijeljene nagrade „kristalni zvončeki“.

Uz Hrvatski sabor, pokrovitelji manifestacije su i Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma i Ministarstvo znanosti , obrazovanja i sporta, te Krapinsko – zagorska županija.

(Hina) xzkra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙