FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka filharmonija otvara novu sezonu 27. rujna

Autor: dger
ZAGREB, 21. rujna 2012. (Hina) - Zagrebačka filharmonija (ZF) novu sezonu počinje 27. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski koncertom iz Crvenog ciklusa kojim će ravnati maestro Dmitrij Kitajenko, uz solističku pratnju vodeće hrvatske violončelistice Monike Leskovar, priopćeno je iz Zagrebačke filharmonije.

Prvi koncert sezone 2012./2013. Zagrebačke filharmonije uvod je u niz glazbenih doživljaja koji publiku očekuju u Crvenom, Bijelom i Plavom ciklusu. Ciklus Točka-Tačka-Pika ostvaren suradnjom Slovenske, Beogradske i Zagrebačke filharmonije nastavlja se i u novoj sezoni, a novi Filmski ciklus predstavit će Zagrebačku filharmoniju u novom ruhu, poručuju iz ZF.

Na prvom koncertu sezone maestro Dmitrij Kitajenko vodit će Zagrebačku filharmoniju kroz glazbena djela koja pripadaju samom vrhu hrvatske i svjetske glazbene umjetnosti.

Jedno od najavljenih djela, "Hommage a Sorkočević", glazbena je posveta Borisa Papandopula svom skladateljskom prethodniku, a organizatori ističu da su djela hrvatskih skladatelja svojom kvalitetom zaslužila stalno mjesto u glazbenom repertoaru Zagrebačke filharmonije. U nastavku najavljenog koncerta publika će uživati u Manfred-simfoniji P.I. Čajkovskog.

Monika Leskovar svoj će solistički nastup imati u izvedbi Šostakovičeva 1. koncerta za violončelo i orkestar. Djelo je napisano za vrsnog ruskog violončelista Mstislava Rostropoviča na čijim se majstorskim tečajevima usavršavala i Monika Leskovar.

(Hina) xta ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙