FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan zaštitarstva

Autor: tkol
ZAGREB, 21. rujna 2012. (Hina) - Dan zaštitarstva, 21. rujna obilježen je prigodnom svečanošću, milenijskom fotografijom, darivanjem krvi u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, te prigodnom izložbom karikatura, priopćio je danas organizator proslave, službeno glasilo Hrvatskog ceha zaštitara časopis "Zaštita".

Dan zaštitarstva obilježava se od 2010. godine 21. rujna, na blagdan Svetog Mateja. Tim povodom, održana je jučer prigodna svečanost u centru Green Gold Zagrebu na kojoj je oko 200 zaštitara iz cijele Hrvatske sudjelovalo u snimanju milenijske fotografije Šime Strikomana.

U Centru je, u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista otvorena prigodna izložba karikatura, koja će biti otvorena tjedan dana, a u akciji upisivanja u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sudjelovalo je 38 članova zaštitarske zajednice.

Zaštitarima je njihov dan čestitala pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak istaknuvši da je zaštitarstvo djelatnost od posebnog interesa. Rekla je kako to nije samo uslužna djelatnost, već sadrži primarno preventivno-operativnu sigurnosnu komponentu koja mora biti uključena u cjelovit sigurnosni sustav RH, navodi se u priopćenju.

Prema podacima MUP-a, poslove privatne zaštite u Hrvatskoj trenutno obavlja 285 trgovačkih društava, 100 obrta tehničke zaštite i 172 unutarnje čuvarske službe s više od 17.000 aktivnih zaštitara, čuvara i zaštitara-tehničara.

(Hina) pp/xkt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙