FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: izbjegavati putovanja u Pakistan

Autor: vkla
WASHINGTON/DŽAKARTA, 20. rujna 2012. (Hina) - Američki državljani trebali bi izbjegavati putovanja u Pakistan, priopćio je u četvrtak u najnovijem upozorenju State Department, upozorivši da žestoki prosvjedi i okupljanja diljem zemlje zbog protuislamskog filma i dalje traju.

Američko ministarstvo vanjskih poslova savjetuje Amerikancima da odgode sva putovanja koja nisu hitna, a onima koji su već u Pakistanu savjetuje da izbjegavaju mjesta gdje se održavaju prosvjedi i masovna okupljanja.

"Pripadnici Al Kaide, talibani i lokalne ekstremističke skupine predstavljaju moguću prijetnju američkim državljanima diljem Pakistana", stoji u priopćenju.

Istodobno iz Indonezije stiže vijest da je američko veleposlanstvo odlučilo u petak zatvoriti sve diplomatske misije u toj najbrojnijoj muslimanskoj zemlji na svijetu.

"Veleposlanstvo u Džakarti, kao i predstavništva u Surabaji, Medanu i na Baliju u petak će biti zatvoreni zbog mogućih masovnijih okupljanja ispred naših objekata", priopćilo je američko veleposlanstvo.

Zbog filma "Nedužnost muslimana" diljem muslimanskog svijeta izbile su žestoke demonstracije protiv Zapada, posebice SAD-a.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙