FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 21. rujna

Autor: kgab
ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 21. rujna.

STRASBOURG - Drugi dan dvodnevne konferencije predsjednika parlamenta 47 zemalja članica Vijeća Europe na kojoj sudjeluje i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Na dnevnom redu je tema moguće krize parlamentarne demokracije te izazovi i prilike koje nude arapske revolucije.

ZAGREB - Europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Laszlo Andor, koji boravi u posjet Zagrebu kako bi dobio uvid u napredak koji je postigla Hrvatska u kontekstu priprema za pristupanje EU-u, sastat će se s s članovima hrvatske vlade. Andor će se sastati s potpredsjednicom vlade i ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić, potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem te ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem. (početak sastanka u 8.30 sati, izjave povjerenika Andora i ministrice Opačić u 9.30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

PARIZ - Veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i francuske škole u dvadesetak muslimanskih zemalja bit će zatvoreni u u petak na dan molitve, objavila je francuska vlada koja tim mjerama opreza odgovara na objavu karikatura proroka Muhameda u francuskome satiričkom listu. Francuski satirički tjednik Charlie Hebdo objavio je u srijedu karikature proroka Muhameda što je ministar vanjskih poslova Laurent Fabius nazvao provokacijom.

WELLINGTON - Američki ministar obrane Leon Panetta posjetit će Novi Zeland.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙