FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ o TE Plomin C

Autor: dspo
PAZIN, 19. rujna 2012.(Hina) - Potpredsjednik HDZ-a Istarske županije Stjepan Gabrić na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o problematici izgradnje Termoelektrane Plomin C ustvrdio kako "IDS po tko zna koji put obmanjuje građane Istre".

Iz medijskih istupa župana i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, saborskog zastupnika Damira Kajina i labinskog gradonačelnika Tulia Demetlike vidljivo je da ih više zabrinjavaju predstojeći lokalni izbori nego sama problematika termoelektrane i ekologije u Istri, smatra Gabrić.

"To je jeftina predstava za vrtić, jer na temelju činjenice da je IDS sudjelovao u kreiranju 'Plana 21' njima je bilo poznato da se u konkretnom slučaju radi o ugljenu kao energentu, a sada, kad je sve riješeno, podupiru plin kao energent", ustvrdio je Gabrić dodavši kako su "priče da će se o navedenoj problematici raspravljati na županijskoj skupštini, čista demagogija".

Da se o tom problemu ozbiljno razmišljalo, smatra on, rasprava na županijskoj skupštini mogla se održati i prije godinu dana.

"Vjerujemo da građani Istre više neće nasjedati na demagogiju, politikanstvo i laka obećanja IDS-a", kazao je potpredsjednik istarskog HDZ-a Stjepan Gabrić.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Marino Roce naglasio je kako očito svaki investitor nastoji sa što manjim troškovima ostvariti što veću dobit.

"Na nama je da u ovom slučaju pratimo poštivanje zakona, svih standarda zaštite okoliša uz primjenu najkvalitetnije tehnologije", poručio je Roce.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙