FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 21. rujna

Autor: lbak
ZAGREB, 19. rujna 2012. (Hina) - Svjetski dan Alzheimerove bolesti, 21. rujna, obilježit će se u Zagrebu od 19. do 23. rujna nizom događaja, koji podižu svijesti u javnosti o toj teškoj bolesti, priopćeno je danas iz zagrebačkoga Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.

Od 19. do 21. rujna održat će se "Dani Otvorenih vrata Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest" u prostoru Hrvatske Udruge za Alzheimerovu bolest, gdje će se, uz razgovor s liječnicima i voditeljicom Savjetovališta za članove obitelji, prikazati i filmovi s tematikom o Alzheimerovoj bolesti.

U zagrebačkoj Bogovićevoj ulici kod skulpture Sunce, na štandovima Udruge za Alzheimerovu bolest, dijelit će se 21. rujna edukativni materijali, a predstavnici Udruge odgovarat će na pitanja građana.

U sklopu manifestacije "Dan gradske četvrti Donji grad" 23. rujna, u parku Zrinjevac, predstavit će se Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Na obilježavanju Svjetskog dana Alzheimerove bolesti nazočit će i španjolski novinar Guillerma, koji pješači 7.500 kilometara od Španjolske do Jeruzalema u sklopu svoje akcije "Njima je svaki trenutak život", kako bi ukazao na poteškoće s kojima se susreću oboljeli od Alzheimerove bolesti i njihovi najbliži.

Obilježavanje Svjetskoga dana Alzheimerove bolesti organizirai Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti, 21. rujna, dan je solidarnosti, koji radi podizanja svijesti u javnosti o toj teškoj bolesti, ujedinjuje oboljele, njihove obitelji, skrbnike, udruge i stručnjake.

(Hina) xpp/xlbak ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙