FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka skupštine o osobama s invalidnošću

Autor: dber
ZAGREB, 19. rujna 2012. (Hina) - Pristupačnost i mobilnost grada Zagreba za osobe s invalidnošću naziv je Tematske sjednice zagrebačke Gradske skupštine, kojoj su u maloj dvorani K.D. Vatroslava Lisinskog danas, osim gradskih zastupnika, nazočili brojni predstavnici zagrebačkih udruga osoba s invalidnošću, predstavnici nadležnih ministarstava kao i pravobraniteljica za osobe s invalidnošću Anka Slonjšak.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je kako se sjednica održava povodom Europskoga tjedna mobilnosti, a iznimno u koncertnoj dvorani V. Lisinski, kako bi se i na taj način upozorilo da mnoge javne ustanove nisu prilagođene osobama s invalidnošću, pa tako i zagrebačka stara Gradska vijećnica, u kojoj se održavaju skupštinske sjednice.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić, koji je naglasio da je prije pet-šest godina "prostor u okolici Lisinskoga" prilagođen i učinjen dostupnim invalidima, navodeći da su postavljene rampe, dizala, spušteni su rubnici i uređene staze. Bandić je podsjetio da u Zagrebu živi 11,9 posto osoba s invalidnošću i naglasio kako želi da sadašnja gradska uprava bude servis svih građana.

Grad Zagreb, rekao je, vodi sustavnu brigu o potrebama svih svojih građana, a posebice o najranjivijim skupinama, među kojima su osobe s invalidnošću i djeca s poteškoćama u razvoju. Bandić je također obećao da će ispuniti sve zahtjeve koje pred njega i gradsku upravu postavi Gradska skupština, a vezano uz povećanje kvalitete živote osoba s invalidnošću u Zagrebu.

(Hina) xbdj ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙