FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 18. rujna

Autor: dmak
ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 18. rujna:

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje jesensko zasjedanje, na 5. sjednici koja bi trebala trajati četiri tjedna. Sjednica je zakazana do 19. listopada, nakon toga se očekuje stanka za Dan Svih svetih, a potom bi se zastupnici ponovno okupili u studenom na novoj sjednici. Predloženi dnevni red sjednice broji 65 točaka, među kojima je i prijedlog novoga zakona o boravištu, te prijedlog Nacionalne strategije razvoja zdravstva do 2020. godine. Na dnevnom redu su i financijski te gospodarski zakoni koji se usklađuju s propisima EU - prijedlog Zakona o koncesijama, izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, izmjene Zakona o trošarinama te izmjene Zakona o trgovačkim društvima. Polovica predloženog dnevnog reda otpada na izvješća te oporbene zakonske prijedloge, uglavnom one Hrvatskih laburista. Kao prva točka dnevnog reda najavljeno je potvrđivanje odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje je početkom rujna odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Petra Čobankovića, kojega DORH tereti za zlouporabu položaja u vrijeme dok je bio ministar regionalnog razvoja. Sabor sutra zasjedanje počinje aktualnim prijepodnevom koje traje oko četiri sata i tijekom kojega će 40-tak zastupnika postavljati pitanja članovima Vlade. (9,30 sati, Hrvatski sabor, velika vijećnica)

ZAGREB - Sjednica saborskog odbora za financije i državni proračun na čijem se dnevnom redu Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trošarinama s konačnim prijedlogom zakona, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o potrošačkom kreditiranju, s konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, te prijedlog Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog uređenja, s konačnim prijedlogom zakona. Sva tri zakonska prijedloga su u hitnom postupak. Odbor će razmatrati i Prijedlog zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (13,30 sati, dvorana Stjepana Radića). Na sjednici sjednici saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku razmatrat će se, među ostalim, Prijedlog nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012.-2020. (15 sati, dvorana bana Josipa Jelačića)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "90 godina klinike za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu", a nazočit će ministar zdravlja Rajko Ostojić (14 sati, KBC Rebro edukacijski centar, dvorana "Hugo Botteri")

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom jedinstvenog kulturnog događaja "55+" koji će se održati 23. i 24. rujna 2012. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a govorit će voditelji projekta, sudionici stariji od 55 godina te mladi volonteri. Jedinstveni kulturni događaj - istovremeno kazališna izvedba, politički skup i javno snimanje dokumentarnog filma – dio je jednog od najkompleksnijih projekata u dugoj povijesti Montažstroja na tragu projekata "Srce moje kuca za nju" i "Timbuktu" u kojima goruće društvene probleme predstavljaju upravo oni ljudi koji su tim problemima najviše pogođeni. Montažstroj nastavlja specifičan pristup umjetnosti u kojem ona mora biti u službi zajednice u kojoj nastaje te glas daje osobama čiji su glasovi utišani i koje društvo odbacuje ali i propituje njihovu odgovornost za to isto društvo. (11 sati, Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, Kneza Mislava 11)

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom premijere predstave "Gospođa ministarka" Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića (11 sati, Kerempuh, Ilica 31)

ZAGREB - Predstavljanje strip knjige "Hrvatski antifašisitčki strip" (Maurović, Radilović, Svirčić, Kušanić, Dovniković, Beker, Bednjanec) za koji je predgovor napisao predsjednik Republike Ivo Josipović (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Mate Kovačević

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙