FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 18. rujna

Autor: kgab
ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 18. rujna.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) održava konferenciju "Perspektiva EU fondova - novi izazovi i prilike" (s početkom u 9 sati, HGK, Nova cesta 3-7, a izjave za medije su predviđene za 10.45 sati). Sudionike će, među ostalima, pozdraviti predsjednik HGK Nadan Vidošević, šef Delegacije EU-a u RH Paul Vandoren i britanski veleposlanik David Arthur Slinn. Jedan od ciljeva konferencije je podizanje svijesti o ključnim pitanjima koja su pred državnim institucijama odgovornim za planiranje, upravljanje i usmjeravanje fondova EU-a u Hrvatskoj.

DEN HAAG - Haaški sud će održati statusnu konferenciju u predmetu "Gotovina, Markač". Pravila Haaškoga suda nalažu da se u redovitim razmacima održavaju ročišta na kojima optužene ili osuđene osobe imaju priliku izjasniti se o uvjetima u pritvoru, zdravstvenim problemima ili nekim drugim pitanjima. Žalbeni postupak u predmetu protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača, nepravomoćno osuđenih na 24 odnosno 18 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom i nakon operacije Oluje, trebao bi se završiti do kraja godine kada se očekuje odluka žalbenoga vijeća o žalbama dvojice generala na prvostupanjsku presudu.

BRUXELLES - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton sastat će se s glavnim iranskim nuklearnim pregovaračem Saidom Jalilijem.

Dežurni:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙