FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU Palestincima namijenio još sto milijuna eura

Autor: vmrs
BRUXELLES, 14. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Europska unija udvostručit će pomoć Palestincima na dvjesto milijuna eura, objavila je u petak Europska komisija.

Pomoć za razvoj namijenjena je za potrebe koje se tiču vodovoda, kanalizacije i potrebe izbjeglica. Jo stotinu lani nepotrošenih milijuna eura potrošit će se u 2012., kaže se u priopćenju.

"Ta odluka pokazuje da doista želimo pomoći narodu Palestine u područjima koja se tiču njihova svakodnevnog života", rekao je Štefan Fuele, EU-ov povjerenik za proširenje i europsku politiku susjedstva.

EU je kritična prema izraelskoj politici izgradnje naselja i kočenja gospodarskoga razvoja okupirane Zapadne obale. Ministri vanjskih poslova EU-a u svibnju su izrazili "duboku zabrinutost" i rekli da takvi potezi onemogućuju stvaranje palestinske države uz židovsku.

Ti ministri optužuju Izrael da ubrzava gradnju novih naselja i rušenje palestinskih zgrada. Proglasivši taj izvještaj "pristranim", Izrael je objavio kako se njime ne pomaže promicanju mira u toj regiji.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙