FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-ov mirovni izaslanik u subotu se sastaje s Asadom

Autor: vmrs
NEW YORK, 14. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Međunarodni mirovni izaslanik Lakdar Brahimi u subotu će se sastati sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, objavili su u petak Ujedinjeni narodi, a riječ je o još jednom pokušaju da završi 18-mjesečni ustanak u kojem su poginule tisuće Sirijaca.

Brahimi koji je na toj dužnosti početkom rujna zamijenio nekadašnjega glavnog tajnika UN-a Kofija Annana, u četvrtak je stigao u Damask u kojem regularne snage bombaridraju istočna predgrađa glavnoga grada i ne bi li istjerale pobunjenike.

"Sutra će g. Brahimi održati još sastanaka, među ostalima i sa skupinom arapskih veleposlanika i otpravnika poslova, jednim izaslanstvom EU-a, jednom oporbenom skupinom i predstavnicima civilnoga društva. G. Brahimi sastat će se i sa sirijskim predsjednikom", rekla je UN-ova glasnogovornica Vannina Maestracci.

Taj se iskusni alžirski diplomat u petak već sastao s ruskim veleposlanikom i kineskim otpravnikom poslova u Siriji, a u četvrtak je razgovarao i s iranskim veleposlanikom.

Rusija, Iran i Kina podupiru Asadovu vladu, a službena Moskva i Peking triput su blokirale zapadne pokušaje da UN-ovo Vijeće sigurnosti kritizira Damask i uvede mu sankcije.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙