FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 15. do ponedjeljka 17. rujna

Autor: mbuj
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 15. rujna, za nedjelju, 16. rujna i za ponedjeljak, 17. rujna:

Subota, 15. rujna

------------------------

PODGORA - Predsjednik Republike Ivo Josipović položit će vijenac na spomenik don Mihovilu Pavlinoviću (9 sati), a nakon toga položit će vijenac na spomenik "Galebova krila" (9,20 sati).

MAKARSKA - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Makarskoj će položiti vijenac ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (9,45 sati), a nakon toga (10,30 sati) položit će vijenac u more za sve poginule mornare. U 11 sati predsjednik Josipović nazočit će središnjoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i obilježavanju 21. obljetnice ustrojavanja HRM-a (Trg don Mihovila Pavlinovića). Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike.

ZAGREB - Druga sjednica Glavnog odbora SDP-a. Uvodni dio sjednice, u kojem će se članovima Glavnog odbora SDP-a obratiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, bit će otvoren za medije. Po završetku 2. sjednice Glavnog odbora SDP-a o usvojenim zaključcima SDP će obavijestiti priopćenjem (10,30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ŽUPANJA/BABINA GREDA - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić posjetit će Zavičajni muzej Županje i održati sastanak s Udrugom "Luž" i ustanovama u kulturi. Konferenciju za novinare o kulturnom razvoju i investicijama u kulturi Županje ministrica Zlatar Violić održat će u restoranu "Savski vijenac" preko puta Muzeja (12 sati). Nakon konferencije ministrica će otići u Babinu Gredu gdje će održati radni sastanak s načelnikom, te kasnije prisustvovati obilasku stare gradske čitaonice.

RIJEKA - Krizni Eko stožer Marinšćina - Ogranak Halubje udruge Eko Kvarner organizira mirni prosvjed građana "Sačuvajmo izvorišta pitke vode Rječine i ostalih izvora voda" ispred zgrade Grada Rijeke (12 sati, Korzo 16). Cilj prosvjeda je, kako navode, upozoriti Riječane na opasno ugrožavanje izvora pitke vode na riječkom području i neodrživo postupanje s otpadom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Čistoće i Ekoplusa.

ZAGREB - Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište "Gavella" novu će sezonu otvoriti premijerom predstave "Antigona" Jeana Anouilha, u režiji Aleksandra Popovskog, kojom taj makedonski redatelj nastavlja propitivati mogućnosti, značenja i komunikativnost klasičnog teatra danas (19,30 sati, GDK Gavella, Frankopanska 8-10).

ZAGREB - Predstava "Gospođica Julija" Berlinskog kazališta Schaubuehne am Lehniner Platz u sklopu Festivala svjetskog kazališta (20 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7).

Nedjelja, 16. rujna

--------------------------

MEDULIN - Predsjednik Republike nazočit će otvorenju "Regionalne škole manjinskih prava" (16 sati, Hotel Belvedere). Predsjednik Josipivuć održat će uvodno predavanje na temu "Zaštita nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj i suradnja s Jugoistočnom Europom".

MARIJA BISTRICA - Sedmo hodočašće članova Hrvatske seljačke stranke (HSS) u Mariju Bistricu. U povodu toga predsjednik HSS-a Branko Hrg s dužnosnicima stranke održat će konferenciju za novinare (10,10 sati, ispred hotela Bluesun hotel Kaj).

Ponedjeljak, 17. rujna

-------------------------------

UDBINA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će u Udbini obnovljeni dječji vrtić, koji je kao humanitarni projekt u okviru međunarodne vojne vježbe NATO-a "Jackal Stone 12", obnovljen i proširen sredstvima SAD-a (12 sati, Kulturno informativni centar). Nakon toga, u 12,50 sati, predsjednik Josipović nazočit će Međunarodnoj vojnoj vježbi "Jackal Stone 12" (Vojarna "Josip Jović").

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora (13 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora (9 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora organizira okrugli stol o obiteljskom nasilju, s naglaskom na borbu protiv nasilja nad ženama (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Nakon provedene edukacije, stručni radnici u Centru za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Dubrava započinju s radom u aplikaciji SocSkrb putem koje će se informatički povezati sve ustanove socijalne skrbi i time stvoriti jedinstveni registar i baza podataka o svim korisnicima prava i usluga iz sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj. Prigodom prvog dana rada u SocSkrb aplikaciji, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Centar za socijalnu skrb – podružnica Dubrava (11 sati).

ZAGREB - Ministarstvo zdravlja u KB Dubrava organizira konferenciju za novinare o suradnji s pacijentima i njihovim udrugama u provedbi projekta eListe čekanja i eNaručivanje. Na konferenciji će govoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić, ravnatelj KB Dubrava dr. Dragan Korolija Marinić i predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Mario Drlje. Ministarstvo zdravlja počelo je s provedbom Akcijskog plana smanjenja listi čekanja, čime želi uvesti red u sustav čekanja, no smanjenje listi nije moguće bez suradnje s pacijentima i njihovim udrugama. Stoga poziva pacijente na suradnju, da se odazivaju na naručene pretrage ili operacije, da podižu nalaze i da se jave svojim obiteljskim liječnicima koji će ih odjaviti s liste čekanja, kada su iz bilo kojega razloga spriječeni odazvati se na zakazani termin. (11 sati, KB Dubrava, Ravnateljstvo, drugi kat, dvorana).

ZAGREB - Pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina govorit će o javnoj nabavi u zdravstvu na okruglom stolu "Korupcija, privatna plaćanja i dopunsko osiguranje" kojeg u okviru projekta Analiza zdravstvenog sustava organiziraju magazin Banka i Ekonomski institut. Teme okruglog stola su koliko i zašto hrvatski građani plaćaju mita liječnicima i medicinskim sestrama, a kolika je razina legalnih privatnih izdataka za zdravstvo (9,30 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/I).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, 16. rujna, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić posjetit će Osnovnu školu Marija Jurić Zagorka. Tom će prigodom 20 učenika 4 c razreda upozoriti na značaj ozonskog sloja i kako njegovo oštećenje negativno može utjecati na naše zdravlje, nakon čega će učenicima darovati prigodnu Ozzy Ozon igru (8,30 sati, Štefanovečka cesta 67, Donja Dubrava).

IVANIĆ-GRAD - Međunarodni simpozij o dabru u Ivanić-Gradu će otvoriti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (10 sati, velika dvorana Doma kulture Pučkog otvorenog učilišta). Šesti međunarodni simpozij o dabru održava od 17. do 20. rujna, u organizaciji Šumarskog fakulteta u Zagrebu i suorganizaciji Grada Ivanić-Grada, a sudjelovati će više od 100 znanstvenika i stručnjaka iz cijelog svijeta, iz 25 zemalja Europe i Sjeverne Amerike koji se bave tom zanimljivom semiakvatičnom životinjskom vrstom i ujedno najvećim glodavcem na sjevernoj zemljinoj polutki.

ZAGREB - Suđenje HDZ-u, njegovom nekadašnjem predsjedniku i premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju "Fimi media" trebalo bi se nastaviti na Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg šefa Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protege. On je o izvlačenju državnog novca iz institucija i tvrtki progovorio kada su protiv njega pokrenute istrage za neka druga kaznena djela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

VARAŽDIN - Konferencija za novinare u povodu otvorenja festivala i predstavljanja programskog kataloga 42. Varaždinskih baroknih večeri koje će se održati od 21. rujna do 2. listopada u Varaždinu (11 sati, Gradska vijećnica Varaždin, Trg kralja Tomislava 1).

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙