FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 15. rujna do ponedjeljka 17. rujna

Autor: vkla
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u razdoblju od subote, 15. rujna, do ponedjeljka, 17. rujna.

SUBOTA, 15. rujna

_________________

BEJRUT - Papa Benedikt XVI., koji je u petak stigao u trodnevni posjet Libanonu kako bi uputio poruku suživota kršćanima i muslimanima na području koje potresa sukob u Siriji i širenje islamizma, sastaje se u subotu s libanonskim predsjednikom Michelom Sulejmanom i premijerom Najibom Mikatijem. Papi, kojem je 85 godina, ovo je 24 putovanje u inozemstvo, a četvrto na Bliski istok.

MOSKVA - Ruska oporba organizira novi "Marš milijuna". U lipnju je ruski parlament izglasao, a predsjednik Vladimir Putin potpisao, novi zakon koji predviđa drastične novčane kazne za organizatore i sudionike neodobrenih javnih skupova i prosvjeda.

NEDJELJA, 16. rujna

__________________

PEKING - Predstavnici Sirijskog nacionalnog koordinacijskog odbora za demokratsku promjenu stižu u posjet Kini. Kina je, uz Rusiju, u srpnju u UN-ovu Vijeću sigurnosti uložila veto na rezoluciju zapadnih zemalja u kojoj sirijskom režimu prijete sankcijama, a to je bio treći po redu dvostruki rusko-kineski vetu na pokušaje UN-a da Damask izloži pritisku otkako je prije osamnaest mjeseci izbio sirijski sukob.

PONEDJELJAK, 17. rujna

_____________________

PARIZ - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u u Parizu gdje će se susresti s Laurentom Fabiusom, francuskim ministrom vanjskih poslova. Šefica hrvatske diplomacije će tijekom boravka u Parizu imati i odvojene sastanke s predsjednicom Komisije za vanjske poslove francuske Nacionalne skupštine te predsjednicima Komisije za europske poslove francuske Nacionalne skupštine kao i s predsjednikom Komisije za vanjske poslove, obranu i vojne snage Senata Francuske Republike. U francuskoj prijestolnici Pusić će također otvoriti izložbu Ivana Meštrovića u Muzeju Rodin, što je dio Festivala Hrvatske u Francuskoj "Croatie, la voici".

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙