FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 13. rujna

Autor: ikut
ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 13. rujna koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će hrvatsku paraolimpijsku reprezentaciju koja je nastupila na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu (12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Završna svečanost Projekta EU IPA 2007 – Tehnička pomoć za jačanje pravnog okvira i institucionalne infrastrukture za zaštitu od opasnih kemikalija (9 sati, hotel Regent Esplanada, Mihanovićeva 1). Cilj ovog projekta je unaprjeđenje sustava zaštite ljudskog zdravlja i okoliša od opasnih kemikalija, te pomoć pri usklađivanju hrvatskih propisa s propisima Europske unije na području zaštite ljudi i okoliša od rizika od djelovanja opasnih kemikalija. Na svečanosti će se nazočnima obratiti šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj David Arthur Slinn, ministar zdravlja Rajko Ostojić te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

ZAGREB - Svjedočenjem Rade Perkovića, bivšeg intendanta splitskoga HNK, na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Pohvala ruci – Čipkarstvo u Hrvatskoj". Izložbom posvećenom upisu vještine čipkarstva u Hrvatskoj na UNESCO-vu Listu nematerijalne baštine čovječanstva, autori su željeli pokazati mjesto i značenje poznavanja i korištenja vještina izrade čipke na prostoru Hrvatske kao i ukazati na potrebu očuvanja i revitalizacije te tradicije koja je sastavni dio hrvatske kulturne baštine. Osim izložaka iz fundusa Muzeja, koji pripadaju etnografskoj baštini, u izložbu će biti uključeni i najznačajniji primjerci čipke na crkvenom ruhu i povijesnoj odjeći iz fundusa riznica i muzeja iz cijele Hrvatske (19 sati, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14).

ZAGREB - U Muzeju za umjetnost i obrt otvara se "Izložba hrvatskog dizajna 1112", bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja – od dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, ambalaže, dizajna postava izložbi/signalizacije, dizajna elektroničkih medija, do dizajnerskih koncepata i modnog dizajna. Izložbu organizira HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Muzejom za umjetnost i obrt. Na otvorenju izložbe bit će dodijeljene i nagrade najboljim ostvarenjima u svim kategorijama, o kojima će odlučivati prošireni Međunarodni ocjenjivački sud koji, osim članova Selekcijske komisije, čine i dva gostujuća internacionalna dizajnera – renomirani dizajner i ilustrator s njujorškom adresom Mirko Ilić i slovenski industrijski dizajner Jure Miklavc (20 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

BIOGRAD NA MORU - U Biogradu na moru se održava 59. svjetsko natjecanje u oranju, a svečano će ga, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović. Natjecanje se održava do 17. rujna, a samo natjecanje orača održat će se 14. i 15. rujna na parcelama tvrtke Vrana. Sudjeluju reprezentacije 31 zemlje svijeta, što je do sada najveći broj, te 61 natjecatelj u dvije kategorije - plugova ravnjaka i plugova premetnjaka. Natjecanje se održava u organizaciji Svjetske oračke organizacije (WPO), Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. U sklopu manifestacije održat će se neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja regije na kojem će se razgovarati o aktualnim problemima u poljoprivredi (17,00 sati, parcele tvrtke Vrana, Jankolovica b.b.).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙