FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena filmska revija mladeži

Autor: vhor
KARLOVAC, 12. rujna 2012. (Hina) - Sedamnaesta filmska revija mladeži i peti Four river film festival, objedinjene manifestacije domaće i strane srednjoškolske godišnje produkcije, počele su danas u dvorani Edison u Karlovcu,.

U natjecateljskom programu bit će odabrani najbolji filmovi između 30 domaćih i 37 stranih filmova.

Odabrali su ih između 288 pristiglih filmova članovi selekcijskog povjerenstva Boško Picula, Dijana Nenadić i Jura Troje. Picula je kazao da ove godine domaću konkurenciju krasi disperziranost po regijama, a ne da su uspješni filmovi fokusirani (kao ranijih godina) u samo nekoliko središta poput Zaprešiča, Zagreba, Gunje i Karlovca.

"Oni su ostali dobri, ali je apsolutno iznenađenje primjerice Osijek, a dobro je da se stvara i u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku. Kao neki zajednički trendovi prepoznaju se mračne teme, ozbiljnije i s bitno boljom produkcijom nego prije nekoliko godina, a ima i sjajnih primjera dobrog promišljanja, narativno zaokruženih priča s dobrom produkcijom", kazao je Picula.

Za kvalitetu filmova iz konkurencije Four river film festivala Picula je rekao da su na višoj razini.

"Ovo je postao ozbiljan međunarodni filmski događaj. Fasciniran sam 3 D računalnom animacijom iz Francuske, s nekoliko filmova iz Velike Britanije i Irske, s perfektnim filmovima iz Danske, a koji su tako ozbiljni da ne biste mogli pomisliti da su ih radili autori stari od 13 do 18 godina", zaključio je Picula.

Manifestaciju su otvorile tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica, koordinatorica Revije i Festivala Marijs Ratković-Vidaković i aktualna nositeljica grand prix nagrade Sara Pederson iz Danske.

Robić-Škarica kazla je kako se uspjelo s objedinjavanjem domaće i strane konkurencije, što je prije pet godina bila inicijativa karlovačkog Kino kluba. "Ono što je nama svijet pokazao je da bismo trebali otvarati srednjoškolske filmske klubove profesionalcima, vanjskim stručnim timovima, da bi oni zajedno s mentorima i učenicima podigli nivo produkcije. Što se sloboda i kreativnosti tiče, tu ne zaostajemo, upravo prednjačimo", ocijenila je tajnica.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙