FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 12. rujna

Autor: mcur
ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 12. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će predsjednicu Nansen dijalog centra iz Osijeka Ivanu Milas i direktora projekata norveškog Nansen Humanistic Academy Steinara Bryna u povodu inicijative za osnivanje Nove škole Vukovar, u sklopu projekta za integrirani odgoj hrvatske i srpske djece u vrtićima i školama u Vukovaru (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Sastanku će prisustvovati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, predsjednik Zajedničkog Vijeća općina Dragan Crnogorac te zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo. Nakon sastanka predviđene su izjave za predstavnike medija.

PARIZ/ZAGREB - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić susret će se u Parizu s ministricom kulture Republike Francuske Aurélie Filippetti. Nakon radnog sastanka dviju ministrica, u Ministarstvu kulture i komunikacija održat će se prijem za novinare kojim će se označiti početak Croatie, la voici - Festivala Hrvatske u Francuskoj (18,30 sati).

ZAGREB - Svečanost otvaranja twinning light projekta "Jačanje rada Državne škole za pravosudne dužnosnike kroz unaprjeđenje njezinih programa stručnog usavršavanja i tijeka rada" (14 sati, dvorana Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2). Glavni je cilj ovog projekta jačanje stručnosti i učinkovitosti pravosudnih tijela u Republici Hrvatskoj kroz unaprjeđenje kvalitete početne obuke budućih sudaca i državnih odvjetnika. Projekt je financiran iz programa Europske unije IPA 2008, a provodi ga Pravosudna akademija u suradnji s Centrom za pravne studije i Državnim sudbenim vijećem Kraljevine Španjolske.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskoga liječničkog sindikata i Hrvatske liječničke komora na temu "Jesu li hrvatski liječnici preplaćeni neradnici?" (10 sati, prostorije Hrvatskog liječničkog sindikata, Šubićeva 9, II kat). Na konferenciji će govoriti predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić i predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja prve međunarodne konferencije o zdravstvu pod nazivom "Inovativna zdravstvena inicijativa" u organizaciji Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova i partnera (12 sati, dvorana CEPAMET-a, zgrada Klinike za dermatologiju i ORL, Šalata 4). Konferencija "Inovativna zdravstvena inicijativa" ima za cilj, kako se ističe, otvoriti rasprave o aktualnim temama u zdravstvu i pronaći najbolje odgovore za nadolazeće promjene zbog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i rješenja za osiguranje financijski stabilnog sustava zdravstva u Republici Hrvatskoj. Konferenciju će predstaviti direktor Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova Sani Pogorilić i predsjednica Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova Jelka Drašković, a o razvoju palijativne skrbi u Hrvatskoj govorit će predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora Marijana Braš i predstojnik CEPAMET-a Veljko Đorđević.

ZAGREB - Čitanjem USKOK-ove optužnice na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem direktoru Ine i Crosca Bojanu Milkoviću (52) te bivšem voditelju remonta platformi u Croscu Miroslavu Pacaku (56) za primanje gotovo osam milijuna kuna mita. Tereti ih se da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima. Mito je iznosilo pet ili deset posto od neto vrijednosti izvedenih radova. Sud je obojici blokirao imovinu (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu trebalo bi se nastaviti saslušanjem četvero svjedoka, među kojima i bivših "merčepovaca" Siniše Rimca i Igora Mikole koji se najvjerojatnije neće pojaviti jer je u bijegu još od 2005. kada je "nestao" uoči izricanja presude zagrebačkog Županijskog suda za ubojstvo muškarca po nadimku Saša u Pakračkoj Poljani. Rimac je tada osuđen na osam, a Mikola na pet godina zbog sudjelovanja u ubojstvu te iznude i nezakonitog uhićenja trojice zagrebačkih Srba krajem 1991. Vrhovni je sud Rimcu potvrdio kaznu, dok je Mikoli potvrdio presudu za ubojstvo, a optužbu za iznudu vratio na ponovno suđenje. Bivši predsjednik Stjepan Mesić je početkom 2010. odlukom o pomilovanju Rimcu smanjio kaznu za jednu godinu, iako mu je nekoliko mjeseci ranije oduzeo ratna odličja (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Policijsko dvorište" renomiranog hrvatskog likovnog umjetnika, filmskog autora, kritičara i pisca Željka Kipkea. Autor izložbe je povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Branko Franceschi, a izložba ostaje otvorena do 14. listopada (20 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Mate Kovačević

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymkov/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙