FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP: Libanon pobijedio Iran, a Jordan Australiju

Autor: rsal
BEJRUT, 11. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Treće kolo završnog kruga azijskih kvalifikacija za SP 2014. donijelo je dvije velike senzacije jer je Libanon u Bejrutu slavio s 1:0 protiv Irana, dok je Jordan s 2:1 u Ammanu pobjedio Australiju.

Libanon je protiv Irana ostvario najveću pobjedu u povijesti, a jedini pogodak na utakmici za Libanonce, 124. momčad na FIFA ljestvici, dao je Roda Antar u 28. minuti. Libanoncima je taj pogodak bio i jedini koji su dosad u devet međusobnih susreta postigli protiv azijske nogometne velesile Irana.

U ovoj skupini 1 su ranije Uzbekistan i Južna Koreja odigrali 2:2, a Korejanci su ispustili prve bodove u kvalifikacijama. U 13. minuti Ki je postiogao autogol za domaće, a potom su Južnokorejanci preokrenuli preko Twaka (43) i Leea (57), da bi konačnih 2:2 postavio Uzbekistanac Tursunov u 59. minuti.

U skupini 2 u Amannu su Jordanci iznenadili Australce s 2:1 pogocima Hassana Abdel-Fattaha iz nepostojećeg penala u 56. minuti i Amera Deeba (73). Archie Thompson je smanjio u 85. minuti, ali Australci nisu uspjeli izbjeći poraz, kojim su jako ugrozili svoje šanse za plasman jer nakon tri utakmice imaju svega dva boda i još su bez pobjede. Jordanci su s pobjedom došli na drugo mjesto skupine, iza Japana koji je s 1:0 slavio u Tokiju protiv Iraka kojeg vodi Brazilac Zico. Jedini pogodak na utakmici zabio je Ryoichi Maeda (25), a Japanci uvjerljivo vode u skupini s 10 bodova.

SKUPINA 1

UZBEKISTAN - JUŽNA KOREJA 2:2

LIBANON - IRAN 1:0

Poredak: 1. Južna Koreja 7, 2. Iran 4, 3. Katar 4, 4. Libanon 4, 5. Uzbekistan 2.

SKUPINA 2

JORDAN - AUSTRALIJA 2:1

JAPAN - IRAK 1:0

Poredak: 1. Japan 10, 2. Jordan 4, 3. Australija 2, 4. Oman 2, 5. Irak 2.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu izravno na SP, dok će međusobni obračun trećeplasiranih reprezentacija dati azijskog predstavnika u baražu s petoplasiranom selekcijom iz Južne Amerike.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙