FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pezo: Potreba prevencija oralnog zdravlja najmlađih

Autor: vsik
ZAGREB, OSIJEK,11. rujna, 2012.(Hina) - Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo upozorio je danas, u povodu 12. rujna Svjetskog dana oralnog zdravlja, na potrebu prevencije oralnog zdravlja kod najmlađih.

"Cilj Hrvatske komore dentalne medicine je da se u cijeloj Hrvatskoj krene s programom pranja zubi djece u vrtićima", rekao je Pezo za Hinu dodavši kako je početak tog projekta u Osijeku, gdje je nedavno održana velika manifestacija "Zemlja bez granica". "Zemlju bez granica" organizira osječka Udruga "Breza", a ovogodišnja je tema, na inicijativu stomatološke struke, bila oralno zdravlje.

Kroz razne radionice i igraonice u "Zubić gradu" prošlo je više od 2000 djece, a na završnoj manifestaciji bilo je više od 10.000 djece i odraslih.

"Hrvatska je nažalost zemlja u kojoj je stanje oralnog zdravlja zabrinjavajuće, posebno kod djece i mladih, što nam svima nameće nužnost da s prevencijom krenemo od najranije dobi" rekao je dr. Pezo.

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se od 1994. godine, a Hrvatska komora dentalne medicine ove ga je godine posvetila osobama s posebnim potrebama, posebno slijepim i slabovidnim osobama, te prevenciji kod djece.

(Hina)xvsik/xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙