FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s prvim čovjekom britanske vojske

Autor: ista
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je načelnika glavnog stožera britanske vojske generala zbora Davida Richardsa u sklopu službenog programa bilateralne obrambene suradnje, priopćio je u ponedjeljak Josipovićev ured.

Josipović i Richards dosadašnju su bilateralnu obrambenu suradnju ocijenili uspješnom i suglasili se kako postoji šire područje mogućnosti za njezin daljnji razvoj i nadgradnju.

Prilikom susreta istaknuta je predanost Republike Hrvatske NATO savezu kao glavnom svjetskom sigurnosnom aranžmanu. Također, istaknuto je da je Hrvatska pridonijela sudjelovanjem u operacijama pod vodstvom NATO-a, u regionalnim okvirima operacije KFOR-a i u svjetskim okvirima u operaciji ISAF-a u Afganistanu.

Naglašeno je kako će Hrvatska slijediti savezničku politiku u Afganistanu u smislu daljnjeg doprinosa izgradnji sposobnosti afganistanskih sigurnosnih snaga i nakon 2014. godine.

Richards je istaknuo doprinos Republike Hrvatske stabilnosti i miru u području jugoistočne Europe, ne samo u sklopu suradnje i djelovanja putem Američko-jadranske povelje, nego i aktivnom ulogom RH na polju jačanja međusobnog razumijevanja i povjerenja s državama regije.

(Hina) xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙