FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: pozitivno trgovanje na početku tjedna

Autor: scvi
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze danas su nastavili blago rasti, treći dan uzastopno, pri čemu je najveća dobitnica dionica Diokija dok se čeka realizacija dogovora između turskog investitora, poslovnih banaka i Vlade oko restrukturiranja te grupe i pripreme za početak proizvodnje u Dina-Petrokemiji.

Crobex indeks oko 12,00 sati bio je u plusu 0,4 posto, na 1.691 bodu, a Crobex10 0,3 posto, na 922 boda.

Redovni promet dosegnuo je 2,88 milijuna kuna, što je za otprilike 6 milijuna manje nego u petak u ovo doba.

„Na burzi je tjedan započeo pozitivno. Crobexi su u blagom plusu, a najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima dionica je Diokija i to zahvaljujući obavijesti iz Diokija prema kojoj se uskoro očekuje realizacija dogovora između turskog investitora Caliskana, poslovnih banaka i Vlade po kojem bi započelo restrukturiranje Diokija i pripreme za početak proizvodnje u Dini Petrokemiji“, kaže Tomislav Kesić, broker Zagrebačke banke.

Cijena dionice Diokija do podneva je porasla 4,52 posto, na 20,80 kuna, uz promet od gotovo 300.000 kuna.

Uprava Diokija izvijestila je putem Zagrebačke burze da je turski investitor, tvrtka Caliskan službeno potvrdila Zagrebačkoj banci svoju spremnost da odmah nakon primitka bankovne garancije uplati avans za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dine Petrokemije.

Izdavanje bankovne garancije, navodi Uprava, očekuje se već danas. Nakon isplate zaostalih plaća uslijedit će proces restrukturiranja Dioki grupe i pripreme za početak proizvodnje u Dina-Petrokemiji, navodi se u priopćenju.

Najlikvidnija je do podneva bila redovna dionica Adrisa, kojom je ostvareno nešto više od pola milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,41 posto, na 240 kuna.

Slijedi dionica Vupika, s prometom od 447.000 kuna i rastom cijene za 1,87 posto, na 96,5 kuna.

Dionicom Diokija do sada je protrgovano 336.000 kuna. Cijena joj je blago oslabila, za 0,1 posto, na 199 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙