FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

RIJEKA - U sudaru tri osobna automobila i cisterne na Krku, između Malinske i Krka, poginuo je 34-godišnji mađarski državljanin, dok su lakše ozljeđene četiri osobe, izvijestila je jutros Primorsko-goranska policijska uprava. Nesreća se dogodila sinoć oko 21,10 sati na području Malinske Dubašnice, nedaleko od raskrižja glavne otočne ceste i ceste za trajektno pristanište Valbiska. Prema prvim policijskim saznanjima, vozač teretnog vozila - cisterne, sisačkih registracija, je ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad vozilom te se ono prevrnulo. Pri tom je cisterna zahvatila tri osobna vozila - opel astru karlovačkih, citroen Xsaru mađarskih, te audi A4 slavonsko-brodskih registracijskih oznaka. Na mjestu nesreće preminuo je vozač citroena, 34-godišnji mađarski državljanin, a lakše ozljede zadobili su vozač audija i putnica iz tog vozila te putnica iz mađarskog citroena i vozač cisterne. Inače, cisterna je prevozila 13.000 litara plavog dizela, a u prevrtanju istekla je manja količina tog goriva, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. O prometnoj nesreći, uz Hitnu pomoć i policiju, obaviješteni su i javna vatrogasna postrojba (JVP) Krk i Rijeka kao i Inspekcija zaštite okoliša, Inspekcija cestovnog prometa te Vodopravnu inspekciju. Dopremljena je auto dizalica koja je podigla cisternu, a djelatnici tvrtke 'IND-EKO' obavili su pretakanje goriva i sanaciju terena. U intervenciji su sudjelovali i pripadnici JVP Krk i Rijeka. Intervencija je završila jutros oko 5,25 sati. Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti prometne nesreće.

ZAGREB - Požar na području Zatona uz Benkovačku cestu ugašen je sinoć, a pri gašenju je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Opožareno je 25 ha trave, niskog raslinja i smirke. Prilikom gašenja požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, koji je zadobio opekline po rukama te je medicinski zbrinut i otpušten kući. U gašenju su sudjelovali Državna intervencijska postrojba Šibenik, JVP Vodice i Šibenik, DVD-i Šibenik, Vodice, Zaton, Zablaće, Brodarica Krapanj, Grebaštica, Tisno, Pirovac, Perković i Primošten s ukupno 69 vatrogasaca i 23 vozila.

DUBROVNIK - Predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott i izvršni direktor Tomislav Thur razgovarali su su u Dubrovniku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem o ulaganjima INA-e na dubrovačkom području te o zajedničkim inicijativama koje će pokrenuti prema Vladi, doznaje se danas iz Ureda za odnose s javnošću Grada Dubrovnika. Na sastanku održanom u petak popodne istaknuto je kako INA prati donošenje detaljnog plana uređenja hotela Belvedere, čije dionice posjeduje ta naftna kompanija. Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INA-e kazao je kako su u tvrtci upoznati što se događa oko Belvedera, kako se prati stanje s izradbom detaljnog plana uređenja te kako je INA spremna razgovarati s potencijalnim strateškim partnerima o prodaji njihova udjela s obzirom na činjenicu da INA-i hotelijerstvo i turizam nisu osnovne djelatnosti. Belvedere je nekad prestižni dubrovački hotel, smješten na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, a jedan ke od rijetkih preostalih hotela u Dubrovniku koji još nije obnovljen od rata 1991. godine. Na sastanku je razmotrena i mogućnost formiranja radne skupine koju bi činili predstavnici vlade, INA-e i grada Dubrovnika, a s ciljem uspostave "duty free" režima na jednoj od pomorskih postaja INA-e u Dubrovniku, koja bi služila za opskrbu megajahti koje trenutno kupuju gorivo u susjednim zemljama gdje imaju mogućnost oslobađanja od nameta uračunatih u cijenu naftnih derivata.

ZAGREB - Predfestivalskim partyjem u Zagrebačkom kazalištu mladih, biografskim mjuziklom "La Mama Cantata - Hommage Ellen Stewart", newyorški teatar "LaMaMa" otvorit će u ponedjeljak, 10. rujna, jubilarni 10. Festival svjetskog kazališta, koji će se održati u Zagrebu do 29. rujna. Kombinacija biografskog mjuzikla i varijetea "La Mama Cantata - Hommage Ellen Stewart" nova je produkcija kultnog eksperimentalnog teatra "LaMaMa" koje nosi ime svoje osnivačice Ellen Stewart. Nedavno preminula Ellen Stewart zaslužna je za početke mnogih velikih imena američke drame, kazališta i filma. Na Festivalu svjetskog kazališta u Zagrebu bila je nekoliko puta, a proglašena je i počasnom građankom Zagreba. Predstava "La Mama Cantata", prateći životni put Ellen Stewart, promovira njezina umjetnička uvjerenja. Uprizorili su je njezini sljedbenici, skladateljica i redateljica Elizabeth Swados te osamnaest mladih izvođača, među kojima čak njih sedam nastupa u ulozi 'Mame'. Glavni festivalski program počinje 14. rujna jednostrukim gostovanjem predstave "Poslije bitke" kompanije talijanskog redatelja, autora i izvođača Pippa Delbona. U sklopu glavnog programa na pozornicama ZKM-a, HNK, MSU-a i Pogona "Jedinstvo" do 29. rujna gostovat će šest predstava iz Italije, Njemačke, Belgije, SAD-a, Švicarske i Francuske.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙