FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba pasa „CAC – Karlovac 2012.“

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. rujna 2012. (Hina) - Na nacionalnoj izložbi pasa „CAC – Karlovac 2012.“, koja se danas održava na Sportsko rekreacijskom centru Korana, sudjeluje 505 pasa 110 različitih pasmina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Austrije, Slovačke, Italije, Srbije, BiH, Francuske, Norveške, Crne Gore i Španjolske, doznaje se od organizatora, Kinološkog sportskog kluba Karlovac.

Izložbu je posjetilo i mnoštvo gledatelja, a zanimanje publike ponajviše su privlačili Tornjaci, jedna od sedam priznatih hrvatskih autohtonih pasmina.

Izložba je i natjecateljska, a direktor izložbe Kristijan Žužak pojasnio je da se ocjenjivanje obavlja kroz deset skupina. Budući da su Tornjaci najzastupljenija pasmina na izložbi, jer se natjecao 41 primjerak, konkurencija je bila jaka. Po brojnosti je odmah iza njih pasmina Staforda, njih 36. Sudionici izložbe mogu biti samo psi koji posjeduju rodovnicu priznatu od FCI-a, kazao je Žužak.

Pokrovitelj izložbe „CAC – Karlovac 2012.“ je Grad Karlovac, a zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić rekao je kako kinologija u Karlovcu ima 40 godina dugu tradicije. Zahvalio se što su organiziranjem izložbe CAC karlovački kinolozi stavili Karlovac na kinološku kartu Europe.

Pokrovitelj CAC-a je i tvrtka Arnika Veterina, a suorganizatori su i Klub ljubitelji njemačkog ovčara, Klub ljubitelja belgijskog ovčara i Kinološki klub Karlovac.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙