FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska lako, Brazil teško

Autor: rsal
MADRID, 8. rujna 2012. (Hina/Reuters) - U sinoćnjim prijateljskim utakmicama Španjolska je u Ponteverdi slavila protiv Saudijske Arabije s 5:0, dok je Brazil teškom mukom u Sao Paolu pobijedio Južnu Afriku s 1:0.

Svjetski i europski prvaci pokazali su klasu i protiv Saudijaca, a Španjolce posebno raduje što je povratnik nakon teške ozljede David Villa postigao zgoditak, dok je Fernando Torres ubilježio stoti nastup.

Barcelonin napadač Villa, koji je slomio nogu na Svjetskom klupskom prvenstvu u prosincu, ušao je u igru u drugom dijelu i zabio u 63. minuti iz penala, pa je kao najbolji strijelac u povijesti španjolske reprezentacije došao do brojke od 52 gola. Pedro je postigao dva zgoditka, a po jedan Santi Cazorla i Xavi, dok se mreža Saudijske Arabije, koju trenira Frank Rijkaard, mogla tresti i više od deset puta.

Brazilci su slavili nad Južnom Afrikom s 1:0 pogotkom Hulka u 74. minuti, ali su igrom razočarali svoje navijače, koji su zvižducima ispratili momčad Mana Menezesa.

"Ne shvaćam negodovanje s tribina. Ovo je mlada momčad i oni trebaju podršku, a ne zvižduke", kazao je Menezes, koji je pobijedio u 22 od 33 utakmice otkada je izbornik, no Brazilci osjećaju da njihova reprezentacija nije klasna. O tome svjedoče i porazi od vrhunskih selekcija poput Njemačke, Argentine i Nizozemske.

Brazil u ponedjeljak navečer u Recifeu dočekuje Kinu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙