FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 8.rujna do ponedjeljka, 10. rujna

Autor: agrb
ZAGREB, 7. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za razdoblje od subote, 8. rujna do ponedjeljka, 10. rujna:

Subota, 8. rujna

----------------------

KUSONJE - Potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Milorad Batinić, nazoćit će obilježavanju sjećanja na 21. obljetnicu pogibije 20 hrvatskih branitelja te 19. obljetnicu pogibije troje hrvatskih branitelja u Kusonjama. Predviđeno je i prigodno obraćanje potpredsjednika Sabora Milorada Batinića i predsjednice saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport Jadranke Kosor. Obilježavanje organiziraju Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i grad Pakrac (16 sati, kapelica Male Gospe).

Nedjelja, 9. rujna

----------------------

MARIJA BISTRICA - Središnje euharistijsko slavlje tradicionalnog hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke, koje se ove godine održava pod geslom "Blažena ti što povjerova". Zavjetna procesija od kapele "Ave Maria" do crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac kreće u 11 sati, a misa, koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji sa zagrebačkim pomoćnim biskupima i svećenicima grada Zagreba, počinje u 11,30 sati.

ZAGREB - Dodjelom nagrada najboljim predstavama i lutkarima zatvara se Međunarodni festival kazališta lutaka PIF, koji je u svom 45. izdanju ugostio kazališne skupine iz trinaest zemalja, a nakon dodjele i izvan konkurencije izvest će se predstava "Čarobnjak iz Oza", završni ispit iz animacije Mateje Grabić s Umjetničke akademije u Osijeku (20 sati, Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno, Božidara Magovca 17).

Ponedjeljak, 10.rujna

----------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će tematsku sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu koja će biti posvećena problematici civilnih žrtava rata u Republici Hrvatskoj (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - U pripremi jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora Predsjedništvo Hrvatskog sabora održat će sjednicu na kojoj će biti i predsjednici klubova svih parlamentarnih stranaka (14 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Suđenje HDZ-u, njegovom nekadašnjem predsjedniku i premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju "Fimi media" trebalo bi se nastaviti na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg člana uprave Hrvatskih šuma Božidara Longina i bivšeg predsjednika uprave Hrvatske pošte Andreja Sardelića. Jedna od optuženih, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević u svom je iskazu u istrazi spomenula da je Longin donirao HDZ-u 30.000 eura, a za Sardelića je u medijima ranije objavljeno da je kao šef Hrvatskih pošta 2006. potpisao odluku o dodjeli 199 tisuća kuna vrijednog posla marketinškoj tvrtki Fimi mediji za organizaciju božićnog domjenka Hrvatske pošte 2006. (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Zagrebački kvartet i Spona Classics održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svog novog člana Sergeja Evseeva te program nove sezone i predstojećeg ciklusa tog ansambla, koji je dosad imao više od tri tisuće koncerata diljem svijeta i snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće (10,30 sati, studio Zagrebačkog kvarteta, Ilica 31a).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙