FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednica udruga seljaka pridružila se akciji HSS-a

Autor: ista
ĐAKOVO, 5. rujna 2012. (Hina) - Akciji HSS-a kojom se od Vlade zahtijeva smanjenje PDV-a na hranu s 25 na 10 posto od danas se pridružila i Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB).

"Smanjenje PDV-a na hranu je neophodno i HSS u svom zahtjevu od danas ima podršku ZUSSB-a. Žalosno je što Vlada sama nije već smanjila PDV na hranu", rekao je predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo na konferenciji za novinare.

Rekao je kako se sredstva ubrana PDV-om, a posrijedi je veliki novac, uopće ne vraćaju natrag građanima za, primjerice, zapošljavanje. "U čije džepove se slijeva sav taj novac, a broj nezaposlenih iz dana u dan raste? Očito, sredstva od PDV-a završavaju u džepovima ljudi u Vladi, Saboru", ustvrdio je Laslo.

Ovogodišnju sušu nazvao je katastrofalnom, te ocijenio da Vlada nema model za prevladavanje njezinih posljedica.

"Ako Vlada nema model za izvlačenje zemlje iz krize, neka da ostavku i neka se raspišu prijevremeni izbori", poručio je Vladi Laslo.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg rekao je kako očekuje da Vlada prihvati njihovu inicijativu i smanji PDV na hranu na 10 posto jer je to - po izračunu HSS-ova stručnog tima na čelu s ekonomistom Davorom Novotnyjem - moguće.

Osvrnuo se i na ovogodišnju sušu i štete od nje te Vladi poručio kako u državnom proračunu ili robnim zalihama mora biti rješenja za sanaciju tih šteta. "Vlada ne može poručivati seljacima kako će im štete od suše biti ublažene isplatom potpora kada im poticaje ionako po zakonu mora isplatiti, bez obzira na sušu", kaže Hrg.

Podršku HSS-ovoj inicijativi za smanjenje PDV-a na hranu dao je i potpredsjednik Hrvatskog seljačkog sveza Marijan Moslavac, rekavši da je država u sprezi s krupnim kapitalom.

Akcija se provodi u 250 mjesta, a završava 16. rujna, kada HSS ide na hodočašće u Mariju Bistricu.

(Hina) xsela yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙