FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeo IAAF atletski miting u Zagrebu

Autor: rsal
ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Na dobro popunjenom stadionu Mladosti uz Savu danas je započelo 62. izdanje Hanžekovićevog memorijala, jedan od najjačih atletskih mitinga u povijesti Hrvatske, te jedno od jačih ovosezonskih natjecanja na svijetu sa čak devet aktualnih olimpijskih pobjednika iz Londona.

U Zagrebu će danas nastupiti zlatni olimpijci Sandra Perković (disk), Allyson Felix (200, 4×100 i 4×400 m), Tomasz Majewski (kugla), Krisztian Pars (kladivo), Taoufik Makhloufi (1500 metara), Michael Frater (4×100 m), Carmelita Jeter (4×100 metara), Jeneba Tarmoh (4×100 m) i Francena McCorory (4×400). Na Savi će nastupiti i pet svjetskih prvaka iz Daegua - Jason Richardson (110 m prepone), Carmelita Jeter (100 m), Amantle Montsho (400 m), Michael Frater (4×100 m) i Francena McCorory (4×400 m), a sveukupno će na mitingu nastupiti 17 osvajača medalja sa Olimpijskih igara u Londonu, te 10 medaljaša sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Najveća hrvatska uzdanica mitinga bit će Sandra Perković, koja je za kraj sezone, u kojoj je osvojila olimpijsko i europsko zlato te Dijamantnu ligu, zaželjela hitac preko 70 metara. Najveća inozemna zvijezda svakako je trostruka olimpijska pobjednica Amerikanka Allyson Felix, koja će po prvi puta nastupiti u Zagrebu i to u utrci na 200 metara, a iznimno kvalitetne disipline ovogodišnjeg Hanžeka bit će 100 metara u obje konkurencije, muška kugla i Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 metara prepone.

Među gledateljima je bio i osvajač srebra u bacanju kugle na POI Darko Kralj, te članovi srebrnog četverca na pariće sa OI u Londonu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙