FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol "Čitanjem do pismenosti" 7. rujna

Autor: smar
ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Okrugli stol "Čitanjem do pismenosti" na temu promicanja čitanja i pismenosti, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, održat će se 7. rujna u prostorijama Knjižnice grada Zagreba.

O temama "Čitanje i pismenost u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja", "Čitateljske navike građana Republike Hrvatske" te "Važnost poučavanja čitanja u obrazovnom sustavu i izvan njega", govorit će stručnjaci iz različitih područja - Srećko Jelušić, Ivanka Stričević, Mile Živčić, Nives Tomašević, Dragutin Rosandić i Tamara Turza-Bogdan.

Tom prilikom bit će predstavljeni rezultati istraživačkog projekta "Čitateljske navike i informacijske potrebe građana Republike Hrvatske", navodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Međunarodni dan pismenosti (International Literacy Day) UNESCO-va je inicijativa te se obilježava 8. rujna. Cilj obilježavanja tog dana je svake godine podsjetiti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini. Ideja o obilježavanju Međunarodnoga dana pismenosti pojavila se u rujnu 1965. godine u Teheranu, na Svjetskoj konferenciji ministara obrazovanja o temi iskorjenjivanja nepismenosti.

Okrugli stol "Čitanjem do pismenosti", koji će se održati u Knjižnici grada Zagreba, na Starčevićevom trgu, od 10 do 13 sati, organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatsko čitateljsko društvo, ogranak za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

(Hina) xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙