FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Pokojnik" Kazališta Ulysses gostuje u zagrebačkom HNK

Autor: agrb
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Kazalište Ulysses gostovat će od 11. do 13. rujna u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) s novom predstavom "Pokojnik", u režiji Lenke Udovički, izvijestilo je danas HNK.

Predstava je premijerno izvedena 2. kolovoza u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 12. sezone Kazališta Ulysses, a u HNK će imati četiri izvedbe.

"Pokojnik", posljednji komad proslavljenoga srpskog komediografa i satiričara Branislava Nušića, po mnogima je njegovo najbolje djelo. Ta britka satira kao da je pisana po marginama suvremenih, zagrebačkih crnih kronika, za današnje indolente, priča je to o nemogućnosti povratka, nakon što čovjek jednom ode ili bude protjeran, ističe se u najavi gostovanja.

Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, glazbu Nigel Osborne, koreografiju Staša Zurovac, oblikovanje zvuka i autorstvo songova Davor Rocco, a jezičnu prilagodbu Miljenko Jergović.

U predstavi glume Zijah Sokolović, Jelisaveta Seka Sablić, Katarina Bistrović-Darvaš, Miodrag Krivokapić, Branislav Zeremski, Filip Nola, Maja Posavec, Filip Detelić, Drago Grabnar, Dušan Gojić, Borko Perić, Zoran Pribičević i Josip Milanović.

(Hina) xagrb ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙