FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 3. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 3. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

JASTREBARSKO - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će OŠ "Ljubo Babić" gdje će učenicima prvog razreda poželjeti uspješan početak školske godine. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (12 sati, OŠ "Ljubo Babić", Ante i Davida Starčevića 16, Jastrebarsko).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanom ispraćaju 20. hrvatskog kontingenta Oružanih snaga za operaciju ISAF. Predviđeno je obraćanje Predsjednika RH (11 sati, Zrakoplovna baza HRZ- a i PZO-a Zračne luke Zagreb).

JASTREBARSKO - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović bit će u okviru Jaskanskih vinskih svečanosti domaćin treće po redu "Diplomatske berbe" grožđa na kojoj će sudjelovati predstavnici diplomatsko-konzularnog zbora. Svečanost službenog početka i obraćanje hrvatskog predsjednika biti će ispred dvorca Erdoedy odakle veleposlanici sa suprugama odlaze u vinograde. Predsjednik Josipović će simbolično prerezati grozd i time označiti službeni početak berbe grožđa.

BLED - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na Bledskom strateškom forumu na kojemu će održati niz bilateralnih susreta, među kojima i s ministrom vanjskih poslova Slovenije Karlom Erjavcem. U fokusu ovogodišnje konferencije na Bledu s tematskim naslovom "Europa i preoblikovani globalni poredak" koja završava u ponedjeljak bit će uloga Europe u međunarodnim odnosima, regionalni izazovi u južnom Sredozemlju, jugoistočnoj Europi i središnjoj Aziji te odnosi Europske unije i Kine.

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu zbog primanja mita od Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV. Na suđenju će se saslušati 30-ak svjedoka, među kojima i novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja je svojevremeno radila i na Novoj TV, zatim direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, te bivša novinarka HTV-a i bivša Šelebajova supruga Dijana Čuljak. Svilana USKOK tereti da je od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Šelebaja u tri godine uzeo 262 tisuće eura mita kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje HDZ-u, njegovom bivšem čelniku i premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u slučaju Fimi media nastavlja se nakon ljetne stanke svjedočenjem Antona Habeka i bivšeg predsjednika uprave Hrvatske pošte Roberta Jukića (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom održavanja međunarodnog atletskog mitinga "IAAF World Challenge Zagreb", Memorijala Borisa Hanžekovića (11.30 sati, hotel Panorama).

LONDON - Peti dan natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Uroš Andrić

poslijepodne - Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙