FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: vkrb
ZAGREB, 1. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

OSIJEK - Dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a Tomislav Ivić na današnjoj je sjednici tog stranačkog tijela podnio neopozivu ostavku na tu dužnost, a za novoga predsjednika Županijskog odbora izabran je predsjednik belomanastirskog HDZ-a i bivši gradonačelnik toga grada Davorin Bubalović. Na konferenciji za novinare Ivić je izvijestio kako je takvu odluku donio zbog gubitka povjerenja dijela članova ŽO-a te stoga jer drži da je u takvoj situaciji nemoguće kvalitetno raditi, s obzirom da su pred strankom lokalni izbori na kojima je potrebno apsolutno jedinstvo i homogenost stranke, ako se želi ostvariti dobar rezultat. Dodao je kako je to jedini razlog podnošenja ostavke te da ostaje članom ŽO-a, kao saborski zastupnik, a da novi predsjednik i cijeli ŽO može računati na njegovu potporu u budućem radu. Ocijenio je kako Bubalović ima potrebno životno i političko iskustvo za uspješno obnašanje te dužnosti. Na novinarski upit je li nakon pobjede Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima očekivao takvu količinu nepovjerenja u ŽO-u, Ivić je kazao kako je u pitanju dio članova ŽO-a, ali da mu je i to bilo dovoljno da povuče određene konzekvence, "jer je u takvim okolnostima vrlo teško raditi".

ZAGREB - Nakon raspuštanja gradskog odbora HDZ-a u Osijeku i županijskog odbora u Varaždinskoj županiji, Predsjedništvo HDZ-a krajem tjedna vjerojatno će odlučiti i o raspuštanju zagrebačkog gradskog odbora, a očekuje se da će istoga dana tu odluku potvrditi i Nacionalni odbor stranke. Iz HDZ-a, međutim, odbijaju tumačenja da je riječ o obračunu s onima koji u stranačkim izborima nisu podržali sadašnjeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, te ističu kako je povod raspuštanjima isključivo loše funkcioniranje i izostanak komunikacije unutar tih organizacija, što si stranka ne može dopustiti uoči lokalnih izbora. „Mi konsolidiramo stranku, pripremamo se za lokalne izbore i važno je da sve organizacije budu spremne“, rekla je Hini glasnogovornica stranke Silvana Oruč Ivoš. Odbila je i komentar bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, koja je najavila da će se usprotiviti raspuštanju zagrebačkog ogranka, jer je njegov predsjednik Ante Zvonimir Golem demokratski izabran u konkurenciji više kandidata.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) jutros je krenula s akcijom prikupljanja potpisa potpore građana za smanjenje PDV-a na hranu sa 25 posto na 10 posto. Potpise HSS prikuplja u gradovima i selima u cijeloj Hrvatskoj, a akciju je oko 10 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu počeo predsjednik HSS-a Branko Hrg. "Mislim da je ova akcija potrebna Hrvatskoj, ona je jedna mirna akcija, znači bez ikakvih revolucionarnih poteza. Jednostavno želimo ispitati javno mnijenje i ukazati Vladi RH da mora početi brinuti o građanima a ne samo o punjenju državnog proračuna", izjavio je novinarima Branko Hrg. Kazao je kako HSS prikuplja potpise potpore građana za smanjenje PDV-a na hranu na 10 posto u više od 200 gradova i sela, te da su njihovi aktivisti na terenu, a ići će i u obilaske kuća kako bi ljudima približili HSS-ove zahtjeve. Nakon što je na štandu HSS-a, postavljenom na Jelačićevu trgu, Hrg potpisao Zahtjev, aktivirao je i mogućnost njegova potpisivanja preko interneta, na HSS-ovoj web stranici i na stranačkom Facebook profilu.

VARAŽDIN -Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je komentirajući HSS-ovu akciju prikupljanja potpisa građana za smanjenje stope PDV-a na hranu s 25 posto na 10 posto, izjavio kako je demagogija dio politike. "Svako prikupljanje potpisa da se snizi cijena bilo čega, a naročito hrane, dobit će i moj potpis. Stav je Vlade napraviti sve što može održati proračun i funkcioniranje ovog društva, isplatu plaća, socijalnih pomoći i mirovina, a PDV je i sada u nekim segmentima 10 posto", kazao je Čačić. Čačić je posjetio Rotary business forum koji se danas održava u Varaždinu te pozdravio sudionike, a sa stranačkim je kolegama obišao Špancirfest te pohvalio tu manifestaciju.

ZADAR- U dva sata jutros je u Zadru palo oko 90 litara kiše po metru četvornome što je izazvalo poplave na cestama i potapanje podruma u brojnim obiteljskim kućama pa su sve gradske službe izišle na teren, doznaje se od zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića. Gradske su službe dobile zadatke po prioritetima, ispumpavanja najvažnijih gradskih pravaca i pothodnika, podruma bolnice i raščišćavanja ulica, rekao je gradonačelnik Vrančić nakon sastanka s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe i ostalih komunalnih službi. Jutros je zadarska vatrogasna postrojba primila više od stotinu poziva građana, većinom zbog potopljenih podruma ili zbog blokiranih prometni pravci. Gradonačelnik Zadra zamolio je građane za strpljenje poručivši da će svi kojima je intervencija potrebna doći na red. Destak crpki za ispumpavanje koja javna vatrogasna postrojba ima na raspolaganju rade bez prestanka. Državna uprava za zaštitu i spašavanje je priopćila kako se Državna intervencijska postrojba Zadar- s 10 vatrogasaca i dva vozila, priključila se Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar u intervenciji ispumpavanja vode iz različitih objekata.

ZAGREB-Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića, danas je održana manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda pripremanja najvećeg cappuccina od dvije tisuće litara u organizaciji tvrtke Julius Meinl, a ta je tvrtka tim povodom donirala 20 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima "Mali dom".ZAGREB- Obaranje rekorda je u povodu 150 godina od utemeljenja tvrtke Julius Meinl i imamo sve dozvole Guinnssovog suca koji će verificirati ovaj rekord u kojem sudjeluju brojni građani iz cijele zemlje, rekao je Branko Crnogorac iz Julius Meinela. Dodao je da je to zapravo prvo postavljajnje rekorda jer takav rekord dosad nije postojao. Današnjem skupu pridružio se, između ostalih javnih osoba i predsjednik zagrebačke gradske skupštine Davor Bernardić koji je naglasio da je tvrtka Julius Meinkl donirala 20 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima . To je najbitniji dio ove priče da oni koji zarađuju dio novca daju onima kojima je potrebno, dodao je pohvalivši potez te tvrtke, istaknuvši da je riječ o društveno odgovornom ponašanju.

(Hina) xvkn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙