FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rukometaši Karlovca s reprezentacijom Kine

Autor: ggoj
Karlovac, 31. kolovoza 2012. (Hina) - U prijateljskoj utakmici rukometaši Karlovca nadigrali su večeras reprezentaciju Republike Kine, koja u Hrvatskoj boravi na pripremama, i pobijedili rezultatom 33:32.

Kako je njihov izbornik Hrvat Nenad Zvonarek rekao za Hinu, njegova momčad još nema razvijenu potrebnu borbenost, lukavost i kreativnost, odnosnu onakvu kvalitetu kakvu ima hrvatski rukomet.

- To jednostavno nije u njihovom mentalitetu, te sam zato za pripreme izabrao Hrvatsku, kao zemlju u kojoj se igra vrhunski rukomet. Cilj mi je da kroz što više utakmica oni nauče dobar rukomet, kazao je Zvonarek, koji je u Kinu otišao kao rukometni savjetnik kluba Jiangsu, a sada je izbornik. Peng Ning, glavni tajnik Kineskog rukometnog saveza zahvalio je svima koji su ih dobro primili, te je pohvalio uvjete rada i kazao da je momčad puno profitirala.

- Najviše smo profitirali u samim duelima, izravnoj borbi, jer se u Hrvatskoj igra sjajan rukomet. U Kini jednostavno nemamo takvog protivnika da usavršimo igru. A kao dužnosnik Kineskog rukometnog saveza mogu reći da je u posljednjih pet godina, koliko je gospodin Zvonarek s nama, rukomet u Kini znatno bolji, kazao je Peng Ning.

Utakmica protiv RK Karlovac bila je večeras cijelo vrijeme izjednačena, iako su gosti u nekoliko navrata napravili prednost od dva ili tri pogotka, ali su pri kraju utakmice Karlovčani bili bolji i zasluženo pobijedili.

(Hina) xvhor yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙