FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena 41. Zagrebačka slavistička škola

Autor: hspa
DUBROVNIK , 31. kolovoza 2012. (Hina) - U Dubrovniku je danas završio s radom 41. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole.

Dvotjedni skup okupio je šezdesetak polaznika stranih studenata slavistike i kroatistike te sveučilišnih znanstvenika kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes iz dvadesetak zemalja među kojima su bili i polaznici iz Kine, Rusije, SAD-a i Velike Britanije.

Polaznici su u 9 različitih rektorata usavršavali znanje hrvatskog jezika i obrađivali lingvističke i komparatističke teme te pojedina područja hrvatske povijesti.

Studenti su također imali prilike slušati dva tematska ciklusa predavanja posvećena sintaksi hrvatskog jezika, odnosno hrvatskoj književnosti i kulturi u 21. stoljeću.

Među predavačima bili su ugledni profesori Krešimir Bagić, Marin Andrijašević, Damir Boras, Željka Čorak i drugi.

Kako je istaknuo voditelj Zagrebačke slavističke škole Krešimir Mićanović upravo je Dubrovnik ključan grad za povijest Zagrebačke slavističke škole, ali i odlično mjesto za promociju hrvatske povijesti i kulture.

U sklopu kulturnih događanja prikazan je i ciklus hrvatskog filma te organiziran posjet dubrovačkim povijesnim znamenitostima.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙