FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 31. kolovoza

Autor: vkrb
ZAGREB, 31. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 31. kolovoza

RIJEKA - Izvanredni sastanak Grupe socijalista (PES) unutar Odbora regija EU-a na temu Progresivnog plana industrijske obnove (9 sati, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1). Sastanku PES-a nazočit će i sudjelovati u radu predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović. Konferenciju će otvoriti gradonačelnik Rijeke i predsjednik hrvatskog izaslanstva promatrača u Odboru regija Vojko Obersnel te predsjednik PES skupine u Odboru regija i ministar predsjednik njemačke zajednice u Belgiji Karl–Heinz Lambertz. Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović održat će uvodno izlaganje u 9.30 sati, a potom slijede debate o industrijskom programu te utjecaju strukturnih fondova na industrijsku obnovu. Potpredsjednici Vlade Branko Grčić i Neven Mimica sudjelovat će u debatama o novim industrijskim okvirima Hrvatske nakon pristupanja EU. Konferencija za novinare je od 12,30 do 13 sati, a u 14,30 sati predviđen je studijski posjet riječkom Brodogradilištu 3. maj. Odbor regija (Committee of the Regions – CoR) je savjetodavno tijelo Europske unije koje na europskoj razini predstavlja interese lokalnih i regionalnih vlasti.

ZAGREB - Grupacija specijaliziranih nakladnika školskih udžbenika, koju čini deset specijaliziranih nakladnika udžbenika organizira međunarodni simpozij "Udžbenici za Europu 2013" kojim žele skrenuti pozornost stručne i opće javnosti na izazove s kojima će se u 2013. godini Hrvatska susresti u području školskih udžbenika, a vezano za europsku budućnost Hrvatske (9 sati, prostorije Hrvatske gospodarske komore, Draškovićeva 45). Na konferenciji za novinare (11,15 sati) o problemima koje otežavaju poslovanje malih nakladnika u Hrvatskoj i odabiru udžbenika za novi ciklus koji je predviđen sljedeće godine govorit će će Robert Šipek, voditelj Grupacije specijaliziranih nakladnika školskih udžbenika i direktor izdavačke kuće Sysprint te Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske i direktor izdavačke kuće Algoritam.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Sređo Obratov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙