FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poduzetništva dodijelilo 375 tisuća kuna međimurskim potpornim institucijama

Autor: tjak
ČAKOVEC, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Ministarstvo poduzetništva i obrta u okviru projekta "Poduzetničke potporne institucije" za 2012. godinu dodijelit će 375 tisuća kuna institucijama u Međimurju, a ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas je o tomu u Čakovcu potpisao ugovor s Razvojnom agencijom Međimurske županije REDEA-om.

Ta će razvojna agencija dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 131,4 tisuće kuna, a 243,5 tisuća kuna namijenjeno je Tehnološko inovacijskom centru-TIC Međimurje.

Te su institucije, kako je istaknuo Maras, napravile i rade puno na razvoju malog i srednjeg poduzetništva.

Govoreći o dodjeli poticaja poduzetništvu Međimurja, Maras je kazao kako je u godinu dana 50 korisnika iz najsjevernije hrvatske županije dobilo šest milijuna kuna.

Ministar je pohvalio REDEA-u zbog uspješnog aplicaranja projekata za financiranje iz predpristupnih fondova EU-a, rekavši da Međimurje po glavi stanovnika povlači najviše novaca iz Bruxellesa.

To će moći čini i dalje, rekao je komentirajući i odluku da se Hrvatska umjesto na tri podijeljena na dvije statističke regije.

Tom novom podjelom cijela zemlja moći će dobivati sredstva iz zajedničke europske blagajne, naglasio je Maras dodavši da bi po prijašnjoj podjeli, zbog Zagreba, cijela sjeverna Hrvatska, regija u kojoj je i Međimurje, ostala bez i jednog centa.

Direktorica razvojne agencije Međimurske županije REDEA-e Sandra Polanec Marinović izjavila je da će se dobivena sredstva iskoristi za daljnju pomoć gospodarstvu županije, a posebno za promociju i privlačenje ulaganja.

(Hina) xtjak ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙