FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: ugašeno više požara

Autor: nkot
ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Ugašeni su požari na području Peruče, na području Satrića kod Hrvaca, kod Radučića, Pazarišnog Bakovca, Košljuna na Pagu i kod Vodica na predjelu Srime, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U požaru na području Peruče u blizini brane koji je ugašen jutros, opožareno je 40 hektara borove šume. Osim lokalnih vatrogasnih snaga, požar su gasili i vatrogasci iz izvanredne dislokacije.

Požar na području Satrića kod Hrvaca u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašen je jutros, a opožareno je 50 hektara borove šume. Osim lokalnih vatrogasnih snaga, požar su gasili i vatrogasci iz izvanredne dislokacije.

U požaru otvorenog prostora na predjelu Radučića u Šibensko-kninskoj županiji izgorjelo 12 hektara trave, niskog raslinja, smrike i borove šume, a gasili su JVP Knin, DVD Knin, Ervenik i Sveti Juraj Kistanje te dca canadaira.

U gašenju požara kod Pazarišnog Bakovca u Ličko-senjskoj županiji sudjelovali su JVP Gospić i DVD Pazarište te dva air tractora.

Jutros je lokaliziran požar između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu u kojemu je opožareno 300 hektara borove šume i makije.

Nastavljeno je gašenje požara na Svilaji kod mjesta Donji Baljci u Šibensko-kninskoj županiji. Osim vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te dislokacije iz Istarske županije, požar je gasio i jedan air tractor. Požar se proširio u minski sumnjivo nenaseljeno područje, ali je pod nadzorom vatrogasaca.

Nastavljena je sanacija požarišta na području Rudina iznad Kaštela. Nadzor i sanaciju požarište vrše lokalne vatrogasne snage, dok su izvanredne dislokacije vraćene u svoje postrojbe.

Sanacije požarišta vrše se i na području Jakiruše između Vrulje i Brela, na predjelu Trnbusa u Omiškom zaleđu te na predjelu Cocina Draga na Čiovu.

(Hina) xpp/xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙