FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 30. kolovoza

Autor: aspa
ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 30. kolovoza:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Na dnevnom redu su, uz ostalo, prijedlozi odluka o pokretanju pregovora o sklapanju izmjena i dopuna više kolektivnih ugovora te imenovanju vladina pregovaračkog odbora, među kojima za djelatnost socijalne skrbi, djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, za znanost i visoko obrazovanje, za zaposlenike u osnovnoškolskim te srednjoškolskim ustanovama kao i prijedlog odluke o pokretanju pregovora o sklapanju izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora za zaposlenike u ustanovama kulture koje se financiraju iz Državnog proračuna. Na dnevnom redu je i prijedlog o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi. Na Vladinoj sjednici će također biti prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o visini tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za opskrbu prirodnim plinom, s iznimkom povlaštenih kupaca, bez visine tarifnih stavki te prijedlog odluke o izmjenama Odluke o visini tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za distribuciju prirodnog plina, bez visine tarifnih stavki. (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2)

POŽEGA - Otvorenju Glazbenog festivala Slavonije nazočit će i predsjednik Vlade Zoran Milanović koji će sudjelovati u svečanoj festivalskoj povorci požeškim ulicama, od Željezničkog kolodvora do Trga Sv. Trojstva (17 sati). Nakon svečanog otvorenja festivala u 17,30 sati na Trgu sv. Trojstva, premijer Milanović obići će štandove u sklopu Sajma starih zanata i rukotvorina, te se susresti s članovima Europskog omladinskog tamburaškog orkestra.

OTOK KORNAT- Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kao izaslanik Vlade, sudjelovat će u polaganju zajedničkog vijenca u prigodi obilježavanja pete obljetnice smrti vatrogasaca stradalih prilikom gašenja požara na otoku Kornatu. U 11 sati don Roko Glasnović predvodit će Službu riječi u kapelici sv. Florijana na Kornatu, a potom će izaslanstva predsjednika Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i ministar Ostojić, kao izaslanik Vlade, položiti zajednički vijenac, te će u 11,30 sati otići do križeva.

U kornatskoj tragediji život je izgubilo dvanaest od ukupno trinaest vatrogasaca koji su 30. kolovoza 2007. gasili požar na otoku Velikom Kornatu. Tragediju je jedini preživio 23-godišnji dobrovoljni vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog. Na Županijskom sudu u Zadru još uvijek traje suđenje bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, koji je jedini optuženik za kornatsku tragediju. Tereti ga se za brojne propuste u organizaciji gašenja požara, spašavanju vatrogasaca na otoku Kornatu te za slanje maloljetnika na intervenciju.

ZAGREB - Svečanost dodjele 30 kompleta umjetnih pužnica koje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dodjeljuje bolnici KB "Sestara milosrdnica". Komplete pužnica bolnici će dodijeliti ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i pomoćnica za zdravstvenu zaštitu HZZO-a Dubravka Pezelj (13 sati u prostorije KB "Sestara milosrdnica", Vinogradska 29).

ZAGREB - Nakon gotovo dvomjesečne ljetne stanke suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu trebalo bi se nastaviti svjedočenjem Stefana Hurlimanna, direktora švicarske tvrtke Xenoplast na čiji je račun uplaćeno pet milijuna eura navodno namijenjenih podmićivanju Sanadera kako bi mađarskoj tvrtki MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i. No, posljednji USKOK-ov svjedok najvjerojatnije neće svjedočiti jer je već u dva navrata poručio da ne želi doći pred hrvatski sud. Ako se Hurlimann ne pojavi na zagrebačkom Županijskom sudu sudac Ivan Turudić odlučit će o njegovom eventualnom svjedočenju putem video veze. Na taj je način na posljednjem ročištu održanom u srpnju iz Klagenfurta svjedočila djelatnica austrijske Hypo banke Zlata Vrdoljak (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Prikazivanjem dokumentarnog filma "Paviljon 22", video snimaka iz Domovinskog rata s pakračkog područja i televizijskog intervjua s Tomislavom Merčepom, na zagrebačkom Županijskom sudu će se nakon ljetne stanke nastaviti suđenje bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova optuženom za ratne zločine na zagrebačkom, kutinskom i pakračkom području. Merčep će na suđenje doći sa slobode, jer mu je početkom srpnja, zbog njegovog zdravstvenog stanja i nemogućnosti zatvorske bolnice da mu pruži primjerenu liječničku skrb, ukinut pritvor u kojem je proveo sedam mjeseci (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Međunarodnom centru za usluge u kulturi, Scena Travno, a u povodu 45. PIF-a, Međunarodnog festivala kazališta lutaka koja će se održavati od 4. do 9. rujna (12 sati, B. Magovca 17).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙