FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje obnova Lazareta - spomenika nulte kategorije

Autor: hspa
DUBROVNIK, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić potpisao je s predstavnikom građevinske tvrtke Monte-Monta iz Osijeka Vladimirom Iličićem ugovor o obnovi Lazareta, spomenika nulte kategorije, koja bi trebala početi za dva tjedna i trajati dvije godine.

Vrijednost radova je 29 milijuna kuna, a počinju sanacijom konstrukcije Lazareta, za što je osigurano 20 milijuna kuna, i završavaju unutarnjim uređenjem vrijednim desetak milijuna kuna.

Osječka tvrtka izabrana je kao najpovoljnija na trećem natječaju, pošto je državno povjerenstvo za kontrolu postupaka javne nabave poništilo prva dva natječaja.

Dubrovački Lazareti smješteni su na predjelu Ploče, tristotinjak metara od ulaska u povijesnu jezgru, a sastoje se od deset dvorana. Njihova gradnja završena je u 17. stoljeću, a izgrađeni su radi zdravstvenih mjera zaštite Dubrovčana i služili su kao karantena kako se ne bi širile zarazne bolesti.

Danas su u njima Art radionica Lazareti i Udruga Deša, a tijekom godine u njima se održavaju kulturni i zabavni događaji.

(Hina) xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙