FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašeni požari na Dugom Otoku i kod Smokovića

Autor: nkot
ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Ugašeni su požari kod mjesta Savar na Dugom Otoku u kojemu je opožarena površina 32 hektara i kod Smokovića gdje je izgorjelo manje od hektar trave i niskog raslinja, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U požar visokog i niskog raslinja kod mjesta Savar na Dugom Otoku opožarena je površina od 32 hektara. Požar je ugašen jučer poslijepodne, a gasile su ga zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe Dugi Otok, DVD Sali s ukupno 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila te zračne snage s dva canadaira i air tractorom.

Požar na otvorenom prostoru kod Smokovića ugašen je sinoć u 22,30 sati, a izgorjelo 0,7 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su dva canadaira, air tractor i JVP Zadar s pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Nastavljeno je gašenje požara na Svilaji kod mjesta Donji Baljci u Šibensko-kninskoj županiji koji gori od petka. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasila i dva canadaira.

Lokaliziran je požar kod Trogira - predio Cocina Draga, a izgorjelo je 15 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su helikopter s uređajem za gašenje, DVD-i Trogir, Vranjica, Slatine, Marina, Mladost-Kaštela, Split, Solin i Gomilica s 90 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila. Tijekom noći je organizirano dežurstvo.

Požar kod Peruče u blizini brane još uvijek je aktivan, ali je pod nadzorom gasitelja. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, borova i hrastova šuma. U gašenju požara sudjelovali su četiri Canadaira, JVP Split, DVD-i Sinj, Solin, Split, Trilj i Dicmo, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske, Zadarske, Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 88 vatrogasaca i 21 vatrogasnih vozila.

Požar na otovorenom prostoru na području u blizini naselja Satrić u općini Hrvace još uvijek je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma. U gašenju požara sudjelovali su četiri canadaira te DVD-i Sinj, Vranjic i Makarska, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske, Zadarske, Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije s 36 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila, izvanredna kontinentalna dislokacija iz Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije s 53 vatrogasaca i deset vatrogasnih vozila.

Požar na otvorenom prostoru na području Rudina kod Kaštela još uvijek je aktivan, ali je pod nadzorom gasitelja. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi. U požaru je oštećeno nekoliko objekata i jedan osobni automobil. U gašenju požara sudjelovali su dva canadaira, air tractor, helikopter s uređajem za gašenje i helikopter za prijevoz "krušaka" (spremnika za vodu), DIP-ovi Split, Šibenik, Zadar, JVP Split sa sezonskim snagama, DVD kaštela, Gomilica, Mladost, Trogir, Slatine, Marina, Solin, Vranjic, Dugi Rat, Podstrana, Omiš, Virovitičko-podravska županija, Požeško-slavonska, koprivničko-križevačka, zagrebačka županija i Namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH s ukupno 170 gasitelja i 40 vozila. Gašenje i sanacija i dalje su u tijeku.

Lokaliziran je požar kod Trnbusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a izgorjelo je šest hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su helikopter sauređajem za gašenje, DVD-i Kučiće i Gata s deset vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji požar na otvorenom prostoru između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu pod nadzorom je gasitelja, a tijekom noći nastavljeno je gašenje i sanacija požara. U požaru je izgorjelo oko 300 hektara borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. U gašenju požara sudjeluju dva canadaira, JVP Mljet, SPVP Pelješac, DIP Dubrovnik DVD-i Putnikovići, Ston, Žuljana, Janjina, Kuna, Trpanj i Orebić s 79 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila.

(Hina) xpp/xnkot

An unhandled error has occurred. Reload 🗙