FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 29. kolovoza

Autor: spar
ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 29. kolovoza:

ŽUPANJA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetiti će Županju i prisustvovat će humanitarno-sportskoj akciji koju u povodu Dana Grada Županje organiziraju Grad Županja, Humane zvijezde Hrvatske i nogometni veterani Grada Županje, a predviđeno je obraćanje predsjednika Republike (17 sati, Spomen stadion ''Prve nogometne lopte'', Strossmayerova 49). Prije svečanosti predsjednik Josipović susrest će se u 15,30 sati sa studentima za čije se školovanje prikupljaju financijska sredstva u samoj akciji te u 16,15 sati s Humanim zvijezdama Hrvatske, nogometnim veteranima Županje i vodstvom NK ,"Graničar" (Spomen stadion ''Prve nogometne lopte, Strossmayerova 49).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić prezentirat će na konferenciji za novinare "Novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica Republike Hrvatske", novu teritorijalnu podjelu Hrvatske na dvije regije - Kontinentalnu i Jadransku, te prednosti koje bi ona donijela u budućem povlačenju sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda. Također, razgovarat će se o različitim dimenzijama i perspektivama toga, za Hrvatsku iznimno važnog, pitanja. Uz potpredsjednika Branka Grčića, prezentaciji će nazočiti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač. (13 sati, Velika dvorana Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Trg kralja Petra Krešimira IV. 1)

OSIJEK - Konferencija za novinstvo HDSSB-a na temu: "Podjela Hrvatske na dvije regije - nastavak sulude politike, siromašenja i zapostavljanja najsiromašnijih i najnerazvijenijih dijelova Republike Hrvatske!". Konferenciji će nazočiti zamjenik predsjednika HDSSB-a Krešimir Bubalo i predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Dinko Burić (12 sati, Trg Lava Mirskog 1/II).

GOSPIĆ - Svečano obilježavanje 20. godišnjice pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije Rijeka „Ajkula“ u Domovinskom ratu. Na obilježavanju će nazočiti i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, obitelji poginulih redarstvenika, predstavnici tijela lokalne uprave i samouprave, pripadnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, i dr. Nazočnima će se ispred Ministarstva unutarnjih poslova obratiti ministar Ranko Ostojić, te Perica Prpić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata, a kratku molitvu predvodit će gospićki kapelan don Ivan Blaževac (10 sati, Trg Alojzija Stepinca).

IČIĆI - Početak jubilarnog desetog Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma. Tijekom festivala od 29. kolovoza do 1. rujna moći će se pogledati 18 hrvatskih dokumentarnih filmova nastalih u ovoj i prošloj godini od kojih je 12 u konkurenciji za nagrade (20,30 sati, lučica Ičići).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 10. Festivala svjetskog kazališta u Zagrebu, a ovogodišnji program detaljno će predstaviti Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan, umjetnički ravnatelji Festivala svjetskog kazališta (11 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/yvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙