FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 27. kolovoza

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 27. kolovoza koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta biti će predstavljen prijedlog kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji će se eksperimentalno početi provoditi od školske godine 2012/2013. Prijedlog kurikuluma predstavit će ministar Željko Jovanović, pomoćnica ministra Ankica Nježić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i članovi stručnog povjerenstva za izradu kurikuluma zdravstvenog odgoja (11 sati, velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Nastavlja se postupak mirenja između Vlade i četiri sindikata javnih službi koja nisu potpisali dodatak Temeljnom kolektivnog ugovoru (TKU). Od osam sindikata javnih službi, četiri sindikata - Sindikat hrvatskih učitelja, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, nisu pristala potpisati izmjene TKU-a kojima se regulira neisplata određenih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini (neisplata božićnice u ovoj i idućoj godini, regresa iduće godine, smanjenje dnevnice, promjene vezano za jubilarne nagrade i naknadu za prijevoz). Ta su četiri sindikata odbila potpisati izmjene ako im Vlada ne zajamči retroaktivnu isplatu materijalnih prava kojih bi se izmjenama odrekli, a smatraju i kako se o svemu treba izjasniti njihovo članstvo na referendumu. Četiri su sindikata odbila i arbitražu, pa je Vlada početkom kolovoza najavila otkazivanje TKU-a te zadužila Ministarstvo rada i mirovinskog sustava da pokrene postupak mirenja. Prvi je sastanak, na poziv miriteljice Danice Lisičar, održan u četvrtak, 23. kolovoza, no nakon njega iz Vlade je samo najavljeno da će se novi sastanak održati u ponedjeljak, 27. kolovoza, u 14 sati, u zgradi Vlade RH.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙