FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari i dalje gore diljem BiH, najteže u Hercegovini

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. kolovoza 2012.(Hina) - U Bosni i Hercegovini i u nedjelju gori veliki broj požara, a najkritičnije je stanje i dalje na širem području Konjica, Mostara te u istočnoj Hercegovini i u okolici Srebrenice, izvijestili su entitetski stožeri civilne zaštite i gasitelji s terena.

Vatra je protekle noći djelomice utihnula na požarištima, no u jutarnjim se satima ponovo razbuktala.

U okolici Konjica je, prema dostupnim informacijama, izgorjelo više od 150 hektara guste borove šume.

Zbog nepristupačnog terena i izostanka potpore iz zraka gasitelji na terenu se bore kako bi spriječili širenje vatre prema Rujištu kod Mostara, gdje već danima gori odvojeni požar.

Mostar je u nedjelju zbog tog požara bio prekriven dimom, zbog čega je izdano preventivno upozorenje lokalnom stanovništvu da poduzmu mjere opreza i ne udišu zagađeni zrak.

Požar kod Ruišta u subotu je gasio i kanader iz Hrvatske, a iz mostarske vatrogasne postrojbe u nedjelju su upozorili kako bez dodatne zračne potpore vatru ne mogu ugasiti te i dalje prijeti opasnost njezina širenja.

Dva odvojena požara kod Trebinja i Ljubinja u istočnom dijelu Hercegovine prošle su se noći spojila, a vatra se tijekom dana približila i nekim kućama na području ljubinjske općine.

Kod Srebrenice u istočnoj Bosni vatra je zahvatila brdo na kojemu su smješteni televizijski repetitor i bazne stanice mobilne telefonije pa tamo od jutarnjih sati nema televizijskog signala.

(Hina) xrmav ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙