FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamasov premijer nazočit će summitu nesvrstanih u Teheranu

Autor: ztre
GAZA, 25. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Premijer Hamasove vlade u Gazi Ismail Haniyeh prihvatio je poziv Irana da sudjeluje na summitu nesvrstanih koji će se 30. i 31. kolovoza održati u Teheranu, što su palestinske vlasti predsjednika Mahmouda Abbasa oštro kritizirale.

"Premijer Ismail Haniyeh sudjelovat će na tom summitu na poziv iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada", priopćio je Hamas.

Palestinske vlasti, Hamasov suparnik, koje imaju sjedište u Ramallahu kao i Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), kritizirale su u subotu taj poziv.

Predsjednik Mahmoud Abbas objavio je prošli mjesec da je prihvatio poziv iranskih čelnika. To je trebao biti prvi posjet palestinskog predsjednika Teheranu.

"Dok izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Liebermann vodi agresivnu političku kampanju, poziv upućen Ismailu Haniyehu da sudjeluje na summitu nesvrstanih pokazuje da se Teheran pridružio neprijateljskoj izraelskoj strani", priopćio je PLO.

"Time se želi nanijeti udarac palestinskoj nacionalnoj borbi, potičući podjelu i priznajući Hamas kojemu se daje legitimitet", dodaje se.

"Palestinsko vodstvo poduzet će niz mjera kako bi zaštitilo interese naroda i njegova jedinog predstavnika", ističe se, bez daljnjeg preciziranja.

Izraelski ministar u srijedu je razljutio Palestince pozvavši međunarodnu zajednicu da ukloni predsjednika Abbasa, kojeg smatra zaprekom miru.

Ismail Haniyeh posjetio je Iran u veljači.

(Hina) xzt ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙