FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašen požar kod Perkovića

Autor: nkot
ZAGREB, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Ugašen je požar otvorenog prostora na području Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji u kojemu je opožaren jedan hektar trave, niskog raslinja i mješovite šume, izvijestila je u 20,45 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar su iz zraka gasila dva Canadaira, a u gašenju su sudjelovale i lokalne vatrogasne snage sa ukupno šest vatrogasaca i dva vozila.

Lokaliziran je požar otvorenog prostora na području Dugobaba u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Požar su gasile zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 23 vatrogasca sa sedam vozila te dva helikoptera.

Na požarištu kod Komiže na otoku Visu u tijeku je sanacija rubnih dijelova. Požarom je zahvaćeno 40 hektara borove šume. Tijekom noći na požarištu će dežurati DVD Komiža sa ukupno 25 vatrogasaca i četiri vozila.

U tijeku je gašenje požara šume u kanjonu Cetine kod Podgrađa u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Požar su iz zraka gasila dva Canadaira. Požar i dalje gase lokalne vatrogasne sange sa ukupno 15 vatrogasaca i četiri vozila.

U Ličko-senjskoj županiji i dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora kod mjesta Kosinj. Air Tractori koji su tijekom dana gasili, napustili su požarište. Državne intervencijske postrojbe Zadar, Šibenik i Split napustile su požarište. Požar i dalje gase lokalne vatrogasne snage. Požarom je zahvaćena mješovita šuma. Zbog guste vegetacije i nepristupačnog terena, površna se još utvrđuje.

(Hina) xpp/xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙