FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Tabloid The Sun objavio je u petak fotografije nagog princa Harryja s razuzdane zabave u Las Vegasu, postavši tako prvim britanskim novinama koje su se oduprle zahtjevu odvjetnika kraljevske obitelji za poštivanjem prinčeve privatnosti. U četvrtak nijedne britanske novine nisu objavile slike iako su dotad te fotografije zahvaljujući internetu vidjeli milijuni ljudi diljem svijeta.

WELLINGTON

Novozelanđanin je osuđen na šest mjeseci zatvora jer je suprugu gađao i pogodio nojevim jajem u žaru svađe oko prasca, kućnog ljubimca njegove žene, pišu lokalni mediji. Phillip Russell razbjesnio se kada je otkrio da je svinja oštetila njegovu električnu pilu te je suprugu zasuo uvredama, a zatim dohvatio nojevo jaje i pogodio je u prsa pa je ona zadobila hematom. Russell (46), je u svoju obranu kazao da je svinja počinila dosta štete u njihovu domu te u susjedovoj kući i da je ženi nebrojeno puta rekao ljubimca drži zatvorenog ili na lancu, no ona to odbija.

NEW YORK

Odbor za pomilovanje države New York po sedmi je put odbio pomilovati ubojicu nekadašnjeg člana Beatlasa Johna Lennona, danas 57-godišnjeg Marka Davida Chapmana. Chapman je dočekao Lennona ispred njegovog stana u New Yorku 8. prosinca 1980. godine i upucao ga u leđa s četiri metka te mirno sačekao policiju da ga uhiti. Odmah je priznao krivnju, a osuđen je na kaznu zatvora od 20 godina do doživotne. U zatvoru se nalazi 32 godine.

ZARAGOZA

Jedna postarija župljanka Crkve Svete milosti nedaleko španjolskog grada Zaragoze zgrozila je španjolsku kulturnu javnost neautoriziranim pokušajem restauracije više od stotinu godina stare freske, prenosi britanski BBC. Freska "Ecce Homo" španjolskog slikara Eliasa Garcie Martineza naslikana je 1910. na potporni stup crkve ali je zbog vlage doživjela brojna oštećenja. Iznervirana takvim propadanjem freske, župljanka te crkve, koja je dobrano zagazila u 80-te godine života, odlučila se sama pobrinuti za njezinu restauraciju, prekrivši Martinezove nježne poteze kistom nasumičnim slojevima boje. "Nekada dostojanstven Kristov portret sada podsjeća na crtež bojicama vrlo dlakavog majmuna u tunici koja mu loše pristaje", opisuje sadašnje stanje dopisnik BBC-ja Europe Christian Fraser. Kulturni dužnosnici izjavili su kako vjeruju da je žena imala najbolje namjere te kako se nadaju da će freska moći biti uspješno profesionalno restaurirana.

MADRID

Više od 800 odjevnih i dekorativnih predmeta te komada namještaja iz ostavštine švedske filmske glumice i jedne od najvećih zvijezda Hollywooda Grete Garbo bit će ponuđeno na dražbi koja će se 14. i 15. prosinca održati na Beverly Hillsu, piše španjolski list ABC. Među njima će se naći i haljina koju je Garbo nosila na večeri s predsjednikom Johnom Kennedyjem i prvom damom Jacqueline, njezina odijela, namještaj i umjetnine, a kao jedan od zanimljivijih predmeta aukcijska kuća Julien's Auctions najavila je lutku na napuhavanje koju je glumica imala za zabavu. Na prodaju će biti i njezine fotografije iz zlatnog doba Hollywooda, kao i predmeti iz glumičina stana u New Yorku te iz njezine švedske ljetne rezidencije.

KATMANDU

Nakon što ga je ugrizla kobra jedan joj se Nepalac odlučio osvetiti tako što ju je izgrizao do smrti, prenose nepalski mediji. Prema pisanju dnevnog lista Annapurna Posta, Mohameda Salma Miju zmija je ugrizla u njegovu rižinom polju, što ga je toliko razbjesnilo da ju je za osvetu ulovio i grizao dok nije uginula. "Mogao sam je zatući štapom ali sam je umjesto toga izgrizao jer sam bio stvarno ljut", kazao je 55-godišnji Mija, koji živi u selu oko 200 kilometara jugoistočno od nepalskog glavnog grada Katmandua.

WASHINGTON

Amerikanci nikada nisu tako malo pušili unazad gotovo 70 godina, sa samo 20 posto osoba koje priznaju da su popušile cigaretu tijekom proteklog tjedna, prema ispitivanju Gallupa od srijede. "Amerikanci nisu nikada tako malo pušili od 1944.", prema Gallupu koji bilježi "pad pušenja od 70-ih godina", posebice između 70-ih i 80-ih. Dvadeset posto od 1014 ispitanika izjavilo je da je popušilo cigaretu proteklog tjedna, nasuprot 22 posto prošle godine. Od 2000. godine stopa pušača pala je naročito u dobnoj skupini od 18-29 godina, među osobama koje obitavaju na istoku zemlje i kod žena.

LOS ANGELES

Vivienne Jolie-Pitt, kći glumaca Angeline Jolie i Brada Pitta, ima samo četiri godine, ali će uskoro krenuti stopama svojih slavnih roditelja i pojaviti se u Disneyevom filmu. Očekuje se da će film doći u kina u ožujku 2014. godine, a u njemu će mala Vivienne glumiti princezu Auroru u dječjoj dobi u ekranizaciji bajke o Trnoružici, dok će njezina majka imati ulogu zle vile. Vivienne je rođena 12. srpnja 2008. u Nici i ima brata blizanca Knoxa Leona.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙