FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 24. kolovoza

Autor: slek
ZAGREB, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 24. kolovoza.

BERLIN - Grčki premijer Antonis Samaras posjetit će Njemačku gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel. Ona je izjavila u srijedu da ne treba očekivati odluku o budućnosti Grčke na tom sastanku. Atena želi ublažiti uvjete programa štednje koji joj je nametnut da bi dobila pomoć. Nastoji za dvije godine, do 2016., produljiti rok za uravnoteženje proračuna.

BEČ - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ponovno će tražiti pristup vojnom postrojenju Parchin na razgovorima s Iranom. Obilazak kompleksa Parchin postao je prioritet za IAEA-u koja pokušava završiti svoju istragu navoda da Iran radi na razvoju atomske bombe. Iran te optužbe niječe. Razgovori između IAEA-e i iranskih dužnosnika mogli bi dati posljednju šansu Teheranu da utječe na sadržaj novog izvješća ako odluči napraviti ustupak glede pristupa postrojenjima, dokumentima i dužnosnicima.

OSLO - Norveški sud će objaviti presudu na suđenju Andersu Behringu Breiviku (33), ekstremnom desničaru koji je u srpnju prošle godine u Norveškoj poubijao 77 osoba. On je otvorio vatru u ljetnom kampu mladih, ubivši 69 osoba, većinom mladih, a prethodno je u blizini sjedišta vlade u Oslu detonirao bombu pri čemu je poginulo osam osoba. Bez obzira bude li osuđen na zatvorsku kaznu ili psihijatrijsko liječenje, on će vjerojatno i dalje biti u Ili, zatvoru visoke sigurnosti koji ima i posebno krilo koje služi kao mini-bolnica.

Dežurni urednici:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙