FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 23. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ove je godine najmoćnija žena svijeta, ispred američke državne tajnice Hillary Clinton i brazilske predsjednice Dilme Rousseff, objavio je časopis Forbes. Ovo je peti put u šest godina da je Forbes kancelarku Merkel stavio na čelo najutjecajnijih žena svijeta. Nakon Clinton i Rousseff, na popisu slijede Melinda Gates, supredsjednica Zaklade Billa i Melinde Gates, Jill Abramson, izvršna urednica New York Timesa, Sonia Gandhi, predsjednica najveće oporbene stranke, zatim prva američka dama Michelle Obama i glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde. Na popisu stotinu najmoćnijih žena svijeta dominiraju poslovne žene i Amerikanke, a Europljanki je samo 11.

LOS ANGELES

Slavni američki reper i glumac LL Cool J, dvostruki dobitnik Grammyja, svladao je provalnika kojeg je zatekao kuhinji svoje kuće u Los Angelesu u srijedu rano ujutro i zadržao ga do dolaska policije. Policija je priopćila da je LL Cool J zatekao 58-godišnjeg provalnika u svojoj kuhinji oko 1 sat u noći. "Došlo je do kraćeg fizičkog sukoba između njih dvojice", kazao je glasnogovornik los angeleske policije Richard French. Kad je svladao provalnika, reper je pozvao policiju. Muškarac, koji je vjerojatno beskućnik, odvezen je lokalnu bolnicu, ali opseg ozljeda nije poznat. Policija je objavila da će biti optužen za provalu.

ZAGREB

Zbirka priča "Priče iz Los Angelesa" slavnog američkog glazbenika Rya Coodera izašla je u hrvatskom prijevodu u izdanju "Šarenog dućana". To je prvi književni naslov tog izvanserijskog gitariste, skladatelja, pjevača i etnomuzikologa, a zbirka s osam priča izvorno je objavljena krajem prošle godine. Ona se naslanja i dijelom zaokružuje njegovu 'kalifornijsku trilogiju' albuma ("Chavez Ravine", "My Name Is Buddy, "I, Flathead") odvodeći čitatelja u jednu drugačiju Kaliforniju kojom dominiraju živopisni mali ljudi: krojač odjeće za mafijaše, skupljač ploča na 78 okretaja, otpušteni vozač tramvaja, popisivač za telefonski imenik, klupski glazbenici, neizbježne lake žene te sitni muljatori čiji se životi isprepliću u barovima i bungalovima. U neke je priče ubacio svoje jazz i blues heroje, kao što su Charlie Parker, T-Bone Walker ili John Lee Hooker koji u jednoj od scena za šankom, od konobara naruči "One bourbon, one scotch and one beer", što je naslov jedne od najpoznatijih Hookerovih pjesama.

LONDON

Američki portal objavio je u srijedu fotografije golog princa Harryja i mlade gole žene snimljene u hotelskoj sobi u Las Vegasu gdje se unuk britanske kraljice Elizabete II. odmara nakon vojne obuke. Izvor iz kraljevske obitelji potvrdio je za Reuters da je Harry doista na snimkama koje je objavio tračerski portal TMZ koji prati poznate i slavne. "On čini mnogo dobrih djela za kraljicu i ima dobar ugled pa iako mnogi ljudi misle da je ovo smiješno, za monarhiju i kraljicu te su snimke nezgodne", rekao je Robert Jobson koji piše o britanskoj kraljevskoj kući. Na prvoj snimci 27-godišnji Harry, treći u redu nasljeđivana britanske krune, skriva rukama svoje genitalije rukama stojeći ispred gole partnerice, a na drugoj su oboje uhvaćeni s leđa.

LONDON

Astronomi su pronašli dokaze da je zvijezda progutala planet i rekli da bi takva sudbina mogla pogoditi i Zemlju, ali za to ima još vremena, nekih pet milijarda godina, piše u srijedu BBC pozivajući se na rad objavljen u časopisu Astrophysical Journal Letters. Ekipa znanstvenika iz Sjedinjenih Država, Poljske i Španjolske otkrila je zvijezdu planetožderku BD+48 740 promatrajući je teleskopom Hobby Eberly iz opservatorija McDonald u Teksasu. Dokazi da je BD+48 740 progutala planet leže u njezinu posebnom kemijskom sastavu, ali i neuobičajenoj orbiti susjednog, preživjelog planeta.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙