FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Heineken povećao dobit u prvoj polovini godine

Autor: gple
AMSTERDAM, 22. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je u srijedu da mu je neto dobit u prvoj polovini godine poskočila na 783 milijuna eura, dodajući da planira širenje poslovanja na unosno azijsko tržište.

Rezultat je poduprla prodaja manjinskog udjela u jednom dominikanskom pivaru, čime je ostvaren jednokratni prihod nakon oporezivanja od 131 milijun eura, ističe se u priopćenju.

Ako se izuzme utjecaj valutnih tečajeva, konsolidacijske promjene, jednokratne stavke i amortizacija brendova, neto dobit kliznula je četiri posto, na 705 milijuna eura.

Prihodi su u promatranom razdoblju porasli 4,5 posto, na 8,78 milijardi eura.

Heineken je povećao prodaju piva za 3,3 posto usprkos "teškom gospodarskom okruženju i nepovoljnim" vremenskim prilikama u Europi, kazao je u priopćenju izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer.

Kompanija je ujedno povećala postojeći izravni i neizravni udio u Asia Pacific Breweriesu (APB) sa 42 na 44,6 posto, kazao je za AFP njezin glasnogovornik John-Paul Schuirink.

Heineken je prošlog petka dogovorio konačnu ponudu za singapurskog pivara, proizvođača piva Tiger, u iznosu od 53 singapurska dolara po dionici, kako bi istisnuo jednog tajlandskog konkurenta i uspostavio kontrolu nad rastućim azijskim tržištem piva.

Nizozemski je pivar dodao da je potpisao konačni sporazum s upravnim odborom singapurskog konglomerata Fraser and Neave (F&N) da dioničarima 'neopozivo preporuči' kupovinu čitavog F&N-ovog udjela u APB-u u sklopu transakcije vrijedne 5,6 milijardi singapurskih dolara (4,4 milijarde američkih dolara).

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙