FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketa NBC/WSJ: Obama zadržao vodstvo pred Romneyem

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 22. kolovoza 2012. (Hina) - Nakon što je Mitt Romney odabrao svog partnera za potpredsjednika i samo nekoliko dana prije nacionalnih stranačkih konvencija koje počinju sljedećeg tjedna, američki predsjednik Barack Obama zadržao je dosadašnju prednost u utrci za Bijelu kuću, prema najnovijoj anketi TV mreže NBC News i poslovnog dnevnika The Wall Street Journal.

Demokratski listić na kojem su Obama i potpredsjednik Joe Biden dobiva podršku 48 posto registriranih birača, dok republikanski listić na kojem su Romney i njegov potpredsjednički kandidat Paul Ryan dobiva 44 posto glasova.

Te su brojke neznatno promijenjene od srpnja, kada je Obama vodio ispred Romneya sa šest postotnih bodova u istoj anketi, sa 49 posto prema 43 posto glasova, što ukazuje na minimalni porast potpore za Romneya nakon priključenja kampanji fiskalnog konzervativca s potporom pokreta Tea Party, kongresnika Paula Ryana.

Na manjem uzorku birača koji žive u 12 ključnih država u kojima se odlučuju izbori - Coloradu, Floridi, Iowi, Michiganu, Nevadi, New Hampshireu, New Mexicu, Sjevernoj Karolini, Ohio-u, Pennsylvaniji, Virginiji i Wisconsinu - Obama vodi ispred Romneya s tri postotna boda, sa 49 posto prema 46 posto glasova.

Dok stanje američkog gospodarstva i pravac u kojem ide zemlja i dalje predstavljaju značajne prepreke za Obamu, anketa pokazuje da postoje još veći izazovi za Romneya, uključujući zabrinutosti oko njegovih poreznih prijava i nedostatka potpore za njegove planove reduciranja programa medicinske skrbi za starije osobe - Medicare.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙