FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer i ministar poljoprivrede obišli Impuls Commerc

Autor: mvrk
GARČIN, 21. kolovoza 2012. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišli su u sklopu boravka u trima županijama pogođenim sušom i voćnjake Impuls Commerca u Trnjanima na području općine Garčina.

Čelnici Impuls Commerca, tvrtke koja je podigla najsuvremeniji voćnjak u Hrvatskoj opremljen sustavom za natapanje, zaštitnim mrežama i zaštitom od mraza, rekli su da su ovog proljeća zbog ekstremno niskih temperaturaa izgubili 85 posto uroda jabuka i krušaka.

Ministar Jakovina ponovio je da će vlada u sklopu mjera za ublažavanje šteta u iduća tri tjedna poljoprivrednicima isplatiti preostali dio poticaja te poljoprivrednike za ovu godinu osloboditi od zakupnine za državnu zemlju. Na odricanje od zakupnine ministar Jakovina pozvao je i županije.

Pomoć poljoprivrednicima, po ministrovim riječima, bit će i brža isplata poticaja za 2012. godinu, koja će ići već u siječnju.

Impuls Commerce uložio je u voćnjake oko 160 milijuna kuna, rekao je predsjednik uprave te tvrtke Ivica Blaškić, dodajući kako to nije kraj ulaganjima. Slijedi ulaganje u prerađivačke kapacitete i vlastitu distributivnu mrežu te će Impuls Commerc, uz ponudu svježeg voća, uskoro nuditi i džemove i sokove te ekskluzivni brand rakije od krušaka.

Premijer Zoran Milanović i ministar Jakovina prethodno su bili u Babinoj Gredi gdje su obišli farmu i obiteljsko gospodarstvo Salić, a potom su se uputili u općinu Garčin u Brodsko-posavskoj županiji iz koje su otišli za Garešnicu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

(Hina) xmvrk ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙